930×122 CAPRA 5

    gogu_prefect

    Care populatie nu ma vrea? Cei 40 din Piata?

    Prefectul Gheorghe Davidescu a afirmat că nu a ieşit la discuţii cu protestatarii pentru că nu exista niciun organizator, dar a subliniat că nu va discuta nimic nici cu manifestanţii de la USL, pentru că reprezintă opoziţia.

    Altfel, el i-a trimis pe cei care au strigat în stradă de mai bine de o săptămână la Bucureşti ca să ceară demisia lui Băsescu şi a guvernului. „Nu am ieşit în Piaţă pentru că nu am fost solicitat. Nici nu ştiam până acum de cine erau organizate, nu ştiam cine mă cheamă la discuţii şi de ce. Acum ştiu, mă cheamă USL la solidaritate. Sunt curios să ştiu cu cine mă solidarizez. Dacă voi fi chemat la discuţii, voi solicita o delegaţie de maximum 10 persoane pentru a prelua solicitările oamenilor. Nu mi-e teamă să discut cu protestatarii, dar nu cred că este o soluţie. Eu fac ce ştiu că trebuie să fac, nu exerciţiu de imagine sau probă de microfon. Sunt mitinguri politice, au fost şi până acum. Cine a vrut să înţeleagă, a înţeles. Dacă era miting sindical, coboram. Eu trebuie să mă implic în problemele sociale, nu în cele politice.

    Dacă oamenii cer jos Băsescu, jos Guvernul, nu am de ce să ies. Băsescu şi Emil Boc sunt la Bucureşti, să se ducă acolo. Când vor zice jos prefectul, voi analiza şi această variantă. Au fost unii care au strigat şi asta la adresa mea, dar au strigat „prietenii” mei”, a precizat prefectul.

    Gheorghe Davidescu susţine că nemulţumirile populaţiei sunt explicabile, dar a menţionat că niciun alt guvern nu ar putea face mai mult decât guvernul Boc căruia „îi pasă de această ţară”. În acest context, Davidescu este sigur că nu vom avea parte de alegeri anticipate. „Am luat măsuri de austeritate dureroase pentru populaţia României, care costă popularitatea şi voturile preşedintelui şi ale PDL. Măsurile erau obligatorii. Dacă nu le luam, România ar fi fost într-un pericol iminent din care nu ştiu dacă ne mai ridicăm prea uşor. Dacă nu am fi luat aceste măsuri, guvernul trebuia schimbat pentru că nu îşi făcea treabă. Niciun guvern nu poate face mai mult decât acest guvern. Avem 97 miliarde euro datorie, din care 77 miliarde ale agenţilor privaţi şi persoanelor fizice. Nu avem de unde să facem când nu avem bani. Nu ne mai vrea poporul, nu ne mai vrea în noiembrie, pentru ce să ne mai bălăcărim acum cu anticipatele? Guvernul ăsta şi-a făcut treaba şi s-a gândit la ţara asta”, a subliniat reprezentantul guvernului în teritoriu.

    Întrebat fiind dacă nu realizează că oamenii din stradă reprezintă nemulţumirea majorităţii românilor şi că aceştia solicită demisia guvernului, prefectul a răspuns: „Care populaţie nu mă vrea? Cei 40 de persoane care mă ţin aicea în fiecare seară şi pe mine şi jandarmii?!”.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90