NOR CURIER 930X122

carlan_maria_pensii

Carnet de partid in loc de carte de munca!

Zvonurile că Luminiţa Enescu, actualmente director interimar în cadrul departamentului care se ocupă de proiectele cu finanţare europeană din CJ Argeş ar fi trecut la PDL şi că nu mai doreşte să ocupe această funcţie, au trezit diverse discuţii între angajaţii Consiliului. Unii dintre ei cred că directoarea ar fi făcut aceşti paşi pentru că ar fi fost supusă unor enorme presiuni din partea PDL, mai ales că pe acest departament, controalele vin pe bandă rulantă. Alţii cred că de fapt, directoarea ar fi decis să treacă la PDL pentru a scăpa în caz de ceva, de orice acuze. Preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu susţine însă că este decizia directoare în privinţa modului în care vrea să îşi continue activitatea profesională şi politică, evitând să spună, la modul direct, că ea ar fi cedat diferitelor presiuni. „Eu nu pot comenta ce face cineva. Nu a fost niciodată la PSD. Nu am spus nimănui că nu
poate fi în alt partid în afară PSD, sau că trebuie să intre în PSD. Sunt destui în CJ Argeş care fac politică în afara programului. Luminiţa Enescu a fost şef serviciu interimar. I se termină mandatul la 1 octombrie şi a depus o cerere că nu mai vrea să ocupe funcţia. Poate că unii nu mai rezistă să facă lucrări cu fonduri europene unde sunt controlaţi mereu. Poate vrea o funcţie cu mai puţine responsabilităţi. Poate ştie să dea răspunsuri în mai multe feluri şi pentru perioada când a fost şefă. Nu cred că trebuie să facem un caz. Dacă vrea să facă politică să facă, dacă vrea să stea în serviciu, să stea”, a precizat Nicolescu.
Fosta şefă de la Pensii, Maria Cârlan, disponibilizată!
Preşedintele CJ Argeş, dar şi al organizaţiei judeţene a PSD, a atras atenţia că în alte instituţii, apartenenţa la un grup politic reprezintă principalul criteriu care mai ţine sau nu la locul de muncă bugetarii. Nicolescu a atras atenţia că în multe instituţii directorii dau afară angajaţii, sub pretextul ordonanţei 60 de reducere a posturilor din sistemul bugetar, pentru că nu sutn membrii PDL. Ca exemplu concret, a fost folosit cazul Mariei Cârlan, fostă directoare la Casa Judeţeană de Pensii, care a fost anunţată, cu numai un an înainte de a ieşi la pensie, că este pe lista de disponibilizări. Cârlan este membru PSD. „Mi se pare curios că acolo unde se fac presiuni, nu se
vorbeşte nimic. Dar de ce nu se văd directorii de instituţii care fac politică
80% din timp, fac presiuni, şi obligă pe unii să fie membrii de partid sau sunt daţi afară direct. Maria Cârlan (n.r.- fostă consilier judeţean şi director la Pensii, membru PSD) lucrează de o viaţă la Pensii. Mai avea un an până ieşea la pensie, dar au dat-o afară sub pretextul reducerilor de personal, fără niciun fel de greutate. În schimb, sunt acolo copii care habar nu au ce să facă la Pensii. Mai au 2500 de dosare necalculate şi acum au îneput să se recalculeze altele. Vom trece şi de vremurile acestea. Singura problemă este să avem răbdare unii cu alţii şi să ne tratăm mai civilizat unii cu alţii. Dar de, cum doreşte votul popular, aşa să se trăiască!”, a concluzionat Constantin Nicolescu.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90