EcoMoto 930×122

cinteza

Cinteza- Modificarea Constitutiei si disparitia Senatului trebuie dezbatute aprofundat

Guvernul Boc a elaborat un proiect de lege privind revizuirea Constitutiei pe care presedintele Basescu ar urma sa-l trimita Parlamentului pentru aprobare. Textul prevede desfiintarea Senatului si schimbarea numelui Camerei Deputatilor in Camera Reprezentantilor si introducerea unor termene limita in care Parlamentul sa se pronunte pe anumite subiecte. In acelasi timp, proiectul face procesul parlamentar de suspendare al presedintelui mai greoi pentru Legislativ.

Senatorul democrat- liberal pe colegiul Piteşti, Mircea Cinteză, susţine că, deşi respectă poziţia partidului, va fi nevoie de o dezbatere mai aprofundată în Parlament pe această temă.
„Sunt de părere că Senatul îşi are rolul său, în prezent, dar în acelaşi timp sunt membru al PDL şi partidul a avut o anumită poziţie pe acestă temă şi la referendum, astfel că trebuie să ţin cont de context. Pe de altă parte, faţă această propunere, partidul are un punct de vedere mai vechi. Dacă nu am comentat atunci, evident că lucrurile au fost spuse. S-a votat însă şi o comisie de revizuire a Constituţiei, ca atare sunt sigur că vor fi dezbateri publice, vor fi aduse amendamente şi, de ce nu, este posibil chiar ca guvernul să vină în faţa Parlamentului cu o altă iniţiativă. Aşadar, e cam devreme să dezbatem articolele fundamentale care se vor schimbate in legătură cu Constituţia. Punctul meu de vedere este şi cel al partidului, dar cred şi că este nevoie de o dezbatere aprofundată inclusiv cu societatea civilă pe acest subiect”, a declarat Mircea Cinteză.

{loadposition inside}

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3