930×122 CAPRA 5

    alegeri-2009

    Circa 1,5% din populaţia judeţului candidează în acest an în alegeri!

    Anul 2012 este un an agitat. În primul rând pentru că este un nou an de criză economică şi financiară, dar, deloc de neglijat, şi pentru că în România au loc alegeri locale şi parlamentare. Un calcul simplu (deşi relativ, căci nu există încă toate datele disponibile) ne arată că în 2012 circa 1,5% din populaţia judeţului Argeş va fi implicată direct, în postură de candidat, în alegeri!

     

    Conform datelor de care dispunem în prezent, în judeţul Argeş vor fi candidaţi de la USL, PDL, UNPR, PRM, PNŢCD, Partida Romilor, UDMR, Partidul Socialist, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Ecologist. Desigur, pot să mai apară şi alţii.

    Liste complete în toate localităţile judeţului (dacă ne referim la alegerile locale) pot să depună USL, PDL, PP-DD, UNPR şi, probabil, PRM. Astfel, mergând pe o medie de 15 consilieri locali la 102 localităţi, numai dacă ar fi să avem liste de la cele cinci partide menţionate anterior am avea 7.500 de candidaţi în Argeş numai pentru Consilii Locale.

    La aceştia se mai adaugă câteva sute de candidaţi de la partide care nu vor depune liste complete, dar care vor intra în joc. În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, aici se vor bate circa 200 de persoane pentru 35 de locuri, plus cel puţin 5 persoane pentru şefia Consiliului. La Primării vom avea circa 500 de candidaţi (cel puţin) pentru funcţia de primari.

    Dacă ne referim la alegerile parlamentare, aici avem de-a face cu cel puţin 60 de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Rezultă, aşadar, cam 10.000 de oameni care vor candida în alegerile din Argeş pentru diverse demnităţi.

    La o populaţie de circa 590.000 de persoane (conform recensământului din 2011), rezultă, aşadar, că aproape 1,5% din cetăţeni vor fi implicaţi direct în alegeri.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90