EcoMoto 930×122

ponta_draghici_ep

Consilierul premierului Ponta, Mircea Draghici s-a intalnit cu conducerea Dacia

Miercuri, 14 noiembrie 2012, consilierul onorific al premierului pentru industria auto, deputatul Mircea Drăghici, şi ministrul Finanţelor Publice, viceprim-ministrul Florin Georgescu, au avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a companiei Dacia – Renault, condusă de Jean-Cristophe Kugler, preşedinte al Consiliului de Administraţie Automobile Dacia şi director coordonator al regiunii Euromed la Renault şi Jerome Olive, director general Grup Renault România.


În cadrul întâlnirii au fost dezbătute o serie de subiecte extrem de importante pentru industria auto din România. Astfel, discuţia s-a concentrat pe sprijinul pe care statul român îl acordă companiei Dacia – Renault, dar şi pieţei auto în general. De asemenea, au fost discutate şi alte subiecte de interes, precum taxa de poluare, stimulentele fiscale pentru cercetare şi dezvoltare, legislaţia muncii şi dialogul social.
Deputatul PSD Mircea Drăghici, în calitate de preşedinte al comitetului interministerial pentru elaborarea şi implementarea unei strategii de înnoire a parcului auto din România şi încurajarea producătorilor autohtoni de autoturisme, a prezentat cu această ocazie primele concluzii privind necesitatea unui program de înnoire a parcului auto naţional care să sprijine această ramură şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă.
Deputatul argeşean a subliniat importanţa funcţionării la capacitate maximă a industriei auto din România şi a reamintit că investiţiile Renault în România depăşesc 2 miliarde euro, din care 250 milioane euro doar în 2012, acest lucru dovedind încă o dată seriozitatea şi implicarea guvernului condus de Victor Ponta.
Cu ocazia întrevederii, reprezentanţii Dacia – Renault au menţionat
faptul că societatea intenţionează să rămână în România, mai ales că au numeroase proiecte de dezvoltare şi că anul viitor vor lansa un nou model.
Întâlnirea, prima dintr-un lung şir, a dovedit că înfiinţarea comitetului interministerial pentru industria auto, coordonat de Mircea Drăghici, a fost de bun augur, rezultatele urmând sa fie vizibile în cel mai scurt timp.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90