EcoMoto 930×122

constantinescu

Constantinescu l-a salvat pe Basescu de catuse

Cetateanul de onoare al municipiului Pitesti si al judetului Arges Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei, a facut o declaratie incendiara in cadrul unei emisiuni televizate. Fostul sef al statului a spus ca actualul presedinte al tarii, Traian Basescu, ar fi urmat sa fie dus in anul 1999 in catuse la Parchet, acuzat fiind in dosarul „Flota”, dar ca el s-a opus.

„In timp ce era domnul Traian Basescu ministru al Transporturilor, a inceput anchetarea sa pentru dosarul Flota. A durat foarte mult. In 1999 a fost gata prima expertiza care il punea pe primul plan ca responsabil pentru o uriasa frauda de aproape 300.000de euro. Exista o expertiza inaintata Parchetului General. Mi-era foarte usor, era suficient sa nu spun sa nu se intample asta ca domnul Traian Basescu sa fie adus in catuse. Eu m-am opus sa nu se faca asta, pentru ca, fiind liber Parchetul, asa era normal sa se intample, deci fostul ministru al Transporturilor care apoi devenea primarul general al Capitalei sa fie adus in catuse si cu mare tam-tam pe baza unei expertize si a unei anchete de 3 ani. S-ar fi produs o sciziune si, atunci, problema a continuat, dar nu cu anchete, nu cu adus la DNA. Singurii care au cunoscut materialul au fost cei incriminati. Li s-a adus la cunostiinta dar fara tam-tam”, a mai spus fostul sef al statului.

Dosarul „Flota” a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infractiuni savarsite de cei care ar fi initiat si derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanta cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, in perioada aprilie 1991 – august 2000.

Traian Basescu a fost implicat in dosar ca ministru al Transporturilor.

Sursa: Mediafax

{loadposition inside}

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90