930×122 CAPRA 5

    nico_zambet

    Criza mare la CJ

    Pitesti. 29 iunie. 2010.
    Masurile restrictive economice care se iau in aceasta perioada, lovesc destul de tare in bugetul Consiliului Judetean. Dupa ce a fost instiintata ca trebuie sa reduca din nou cheltuielile cu 25% conducerea Consiliului Judetean Arges a renuntat la modestul plan de investitii iar problemele privind trimestul patru sunt deja o realitate. Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu a declarat ca saptamana viitoare va avea o intalnire cu angajatii pentru a gasi eventuale solutii legat de taierea salariala cu 25 % care se va face de la 1 iulie. Nicolescu ia in calcul si possibilities disponibilizarilor, intrucat Guvernul intentioneaza sa taie tot mai mult din posibilitatile de finantare ale consiliilor judetene. Nici posibilele disponibilizari nu reprezinta o solutie viabila deoarece salariatul va trebuie sa primeasca o serie de salarii compensatorii si alte plati pe care Consiliul Judetean nu are de unde sa la faca in monentul de fata.
    Oricum, in prezent inca nu se cunosc normele dupa care se vor face taierile de 25% din salarii, adica daca se va taia din venitul fiecarui angajat in parte, daca exista un plafon sub care nu se poate cobori, ori se va reduce fondul de salarii. In prezent salariul mediu brut la Consiliul Judetean este de 900 lei, din care se va taia 25%.Consiliul Judetean Arges are efectiv180 de angajati in aparatul administrative, carora li se adauga alti 1.600 de angajati de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, alte 600 de persoane la cultura, muzee si teatru si 40 de profesori de la cele trei scoli speciale, aflate tot in subordinea CJ Arges.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90