EcoMoto 930×122

psd_ag

Cu cine voteaza liderii PSD Arges?

Marti, 16 februarie, la ora 15, membrii P.S.D. Arges vor stabili la Casa de Cultura a Sindicatelor Pitesti, in cadrul Conferintei Extraordinare a P.S.D. Arges, cei 55 de delegati din partea organizatiei judetene la alegerile de la Congresul Extraordinar din data de 20 februarie care se va desfasura la Romexpo. Chiar inainte de Conferinta, luni, la centru au avut loc miscari importante pe scena politica din interiorul partidului: Adrian Nastase s-a retras, Victor Ponta a decis sa candideze, Geoana a ramas cu acuzatiile ca gruparea sa incearca sa stabileasca dinainte de votul dat de delegati presedintele. Asadar, tema dificila pentru social-democratii argeseni, care trebui sa se gandeasca bine cu cine voteaza, mai ales ca presedintele organizatiei, Constantin Nicolesu va candida pentru un nou mandat de vicepresedinte la nivel judetean, iar Argesul are a treia cea mai numeroasa delegatie.
Iata cam cum a raspuns o parte dintre liderii P.S.D. Arges in privinta modului in care isi vor oferi votul:
nicos Presedintele P.S.D. Arges, Constantin Nicolescu: “Eu nu pot sa comentez prea mult. Imi rezerv dreptul sa ma decid la Congres, asa cum am mai spus. Altfel, tot ce pot spune este ca toti candidatii sunt buni”.

pendiuc Primarul Pitestiului Tudor Pendiuc: Mai vedem despre ce este vorba. Cum se prezinta, pana la urma, fiecare candidat. inca stau sa chibzuiesc. Voi vedea la Congres cum voi da votul”.
Viceprimarul Cornel Ionica, presedinte executiv P.S.D. Pitesti: “Lucrurile sunt de discutat inca. Nu voi vota insa in niciun caz cu Mircea Geoana. Ne-a dezamagit foarte tare, cel putin pe noi, cei care am muncit din greu in Pitesti. Si nu suntem singurii. Am muncit multi, mult pentru el, si degeeaba. Nu mai invoc greselile, dar ne-am implicat toti mult, am avut sperante, lumea din tara credea in schimbare si pana la urma ne-a dezamagit pe toti. Greselile facute nici nu pot fi explicate. Nu se poate sa te duci la Timisoara intr-un moment foarte sensibil pentru oamenii de acolo, nu se poate sa te duci in noaptea critica, de dinaintea dezbaterii finale la Vantu. Asta l-a costat direct 15 procente, 15 procente pentru care tot partidul a muncit enorm! Avem nevoie sa facem opozitie concreta si democratie in partid, nu clienterism, nepotism sau vanghelism. P.S.D. este un partid mare, cu oameni multi si destui foarte bine pregatiti. Daca mai are de gand cineva sa plece, nu este mare problema. Abia ne reformam. Cine e pesedist adevarat, ramane! vom vorbi si cu alti colegi din tara pe care ii cunoastem, cu unii am vorbit deja, ca sa ne mobilizam la Congres si sa facem ceea ce trebuie pentru P.S.D., pentru cei care ne-au votat cu incredere si pentru tara, dar si pentru a contracara masinatiunile lui Vanghelie. Un personaj pe care Geoana l-a impins parea mult in fata, care nu trebuie sa fie vocea partidului. Un individ care a adus numai personaje cu probleme in partid si le-a mai si asigurat ascensiunea”.
simona_bcucura Consilierul judetean Simona Bucura Oprescu: “Imi doresc ca acest Congres sa aduca o schimbare in bine a P.S.D. Miza acestui Congres nu cred ca sunt persoanele. Reala miza consider ca este stabilirea regulilor jocului din interiorul partidului de acum inainte. Sunt reguli care trebuie sa fie simple, clare si respectate de fiecare membru de partid indiferent de pozitia pe care o ocupa. Tebuie ca fiecare dintre noi sa intelegem ca social-democratia inseamna valori, inseamna actiune politica, inseamna votantii pe care ii faci sa te aleaga. Ca partid. Consider ca indiferent de rezultatul Congresului, cei alesi trebuie sa fie mai exigenti cu propria persoana, mai social-democrati cu colegii. Nu mai accept lideri care nu inteleg ca nici unul dintre noi nu suntem buricul partidului. Imi doresc oameni politici de cariera, seriosi, altruisti si care sa inteleaga ca nu fac politica pentru sine, nici pentru P.S.D., ci pentru natiune! Oricine va continua sa faca politica atacandu-si colegii, nu va reprezenta o optiune pentru mine! Imi rezerv placerea de a ma hotari la Congres si in functie de prestatia fiecaruia. Voi lua in calcul cartea de vizita, capacitatea organizatorica, discursul, capacitatea de a magnetiza si convinge. Foarte importanta pentru mine este opinia colegilor mei si a oamenilor cu care discut. Ma straduiesc sa-i ascult si sa-i inteleg si sa-i reprezint cat mai bine”.
georgescu Primarul Mioveniului, Ion Georgescu: “Eu ii vad pe toti patru intr-o echipa, facand front comun, asa cum spunea si presedintele Iliescu. Eu cred ca trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant si sa muncim cu totii, impreuna, pentru a face ca acest partid sa redevina cel mai puternic si sa castigam alegerile. As vrea ca toti cei patru sa cada de acord cu un proiect politic comun, pentru ca P.S.D. sa redevina ce a fost. Nu imi doresc ca proiectele lor sa imparta in vreun fel partidul, ci ca partidul sa se uneasca, pentru ca si cei patru candidati, dar si cei care ii vor vota avand sustinerea din teritoriu au aceeasi doctrina, aceeasi gandire politica, social-demcorata. Si mai cred ca, participand pe la Conferintele Judetene, au primit semnalul din teritoriu, al organizatiilor, care este un semnal pentru unitate. Cu totii avem acelasi crez, aceeasi doctrina si vrem binele partidului”
burnei_ion Deputat pe colegiul Mioveni, Ion Burnei: “Eu voi vota asa cum se va stabili in Conferinta Judeteana. Voi merge in linia colegilor mei pentru ca trebuie sa tin cont si de opinia lor, nu doar de a mea. Mi se pare corect, pentru ca rezultatele bune le-am avut impreuna, in echipa. Am muncit cu totii pentru aceste rezultate si trebuie sa ii ascultam si sa ii respectam pe titi. Sunt foarte multe de discutat si este usor sa ne repezim si sa aruncam in dreapta si in stanga. Eu consider ca trebuie sa fim cumpatati si sa actionam impreuna, la fel ca si pana acum, pentru ca de aceea organizatia noastra este atat de puternica”.
Deputat colegiul Curtea de Arges, Mircea Draghici: “Nu cred ca un judet intreg va da toate voturile catre un singur candidat, pentru ca optiunile in judet sunt diferite. Cred ca ar fi mai bine ca Geoana si Nastase sa poarte o discutie si sa se decida care sa se candideze pentru functia de presedinte si care pentru cea de prim-vicepresedinte.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3