930 x122 grota rece

boc_coasa

Cum vrea Boc sa „zboare” directorii PSD

Bucuresti. 8 octombrie 2009. Guvernul Romaniei.
Guvernul Emil Boc II, a emis o Ordonanta de urgenta- nr. 105 pe data de 6 octombrie, prin care a incearcat sa-si contureze cadrul legislativ convenabil in asa fel incat sa reuseasca schimbarea sefilor P.S.D. de la deconcentrate cu oamenii P.D.-L. Ordonanta, publicata in Monitorul Oficial nr. 668 in aceeasi zi, cuprinde si masuri privind cabinetul demnitarului din administratia publica centrala si locala, cancelaria prefectului si cabinetul alesului local. Astfel, Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 365 din 29 mai 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost modificata, la articolul Art. IV. astfel: „Functiile publice, functiile publice specifice si posturile incadrate in regim contractual, care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale, precum si al celorlalte servicii publice prevazute in anexa nr. 1, precum si adjunctii acestuia, sunt si raman desfiintate sau, dupa caz, se desfiinteaza”.
Conform aceleiasi ordonante, primarii comunelor pot angaja un consilier personal, in timp ce cabinetul primarului de oras si municipiu poate avea maximum 2 consilieri, iar cel al primarului de municipiu resedinta de buget, maximum patru. Cabinetul presedintelui de consiliu judetean poata avea maximum patru persoane, iar prefectul poate avea directorul cancelariei, consilier, consultant si secretarul cancelariei.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90