Donaris 930 x 122

sorin_buta

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Buta a colaborat cu Securitatea, deputatul zice ca nici nu a inceput procesul

Curtea de Apel Bucuresti (CAB), a decis miercuri ca deputatul P.D.L. de Arges, Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitatecare si a admis astfel cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.). Sentinta Curtii de Apel Bucuresti nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs la instanta suprema. Potrivit C.N.S.A.S., fostul primar al Campulungului, Sorin Buta otrivit CNSAS, in data de de 6 noiembrie 1986, acesta ar fi fost reinregistrat in calitate de informator de catre Inspectoratul Judetean de Securitate Arges, Securitatea Campulung, „pentru cunoasterea unor aspecte negative din domeniul investitiilor cat si pentru supravegherea unor elemente care se afla in atentia organelor noastre din cadrul Combinatului de Fibre Sintetice Campulung Muscel”.

C.N.S.A.S. a stabilit ca deputatul PDL ar fi fost recompensat pentru informatiile furnizate, se arata in documentele transmise instantei. Potrivit unei note de constatare, Buta ar fi fost recrutat in 22 ianuarie 1981, angajamentul fiind semnat din 22 ianuarie 1983. Deputatul Sorin Buta, sustine insa ca informatia difuzata de antena 3 si realitatea.net, dar si de alte fluxuri de stiri, este total eronata si ca instanta mentionata nu putea da aceasta decizie pentru ca procesul nici macar nu a inceput. “Eu am termen de judecata pe 20 mai. Nu stiu cum a putut publica cineva asemenea informatie, cand procesul nici nu a inceput. Eu nu am avut nicio infatisare in proces! Este problema lor ce informatii dau si trebuie sa isi asume raspunderea. Nu am ce sa comentez o informatie care probabil ca are alte interese in spate. Mai bine se ocupau de Voiculescu, cei de la Antena 3”, a afirmat Buta.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90