930×122 CAPRA 5

DecernareDiploma21

Daniel Constantin si Rovana Plumb la Primaria Verde

Marti, la Piteşti a avut loc festivitatea de acordare a premiului „Primăria Verde”, care în acest an a revenit Primăriei Piteşti pentru implementarea proiectului „Creare Parc Lunca Argeşului”. La eveniment au participat ministrul Agriculuturii Daniel Constantin, candidat USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Piteşti-Centru, Rovana Plumb, ministrul Mediului, Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, prefectul Cristian Soare, Stere Creţu, redactor-şef al revistei „Info Mediu Europa” care a şi organizat concursul, candidaţi USL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Ministrul Rovana Plumb a declarat cu aceasta ocazie: „Sunt extrem de bucuroasă că la Piteşti se realizează asemenea investiţii, care se adaugă altor programe importante cum ar fi cel privind infrastructura de apă şi canalizare. Am ocazia ca, azi, să vă dau o veste pe care o aşteptaţi de mult: Pădurea Trivale va fi desemnată, prin hotărâre de guvern, rezervaţie naturală de tip forestier. Este o reuşită pe care am obţinut-o cu complicitatea d-lui ministru Daniel Constantin, care, ca fiu al Piteştiului, a pus serios umărul la această realizare deosebită, şi sper ca la anul să obţineţi şi distincţia de Oraş Verde în proiectul pe care Ministerul Mediului îl va derula”.

„Felicit municipalitatea piteşteană pentru modul în care abordează şi implementează proiecte de mediu cu fonduri europene, afirma ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Unul dintre principalele puncte pe care mi l-am propus împreună cu colegii candidaţi la alegerile de duminică a fost ca Pădurea Trivale să devină rezervaţie naturală. Iată că am reuşit ceea ce ne-am propus şi meritul revine în egală măsură prim-ministrului Victor Ponta, singurul premier care înţelege şi se implică activ în probleme de mediu. Foarte important de reţinut este că toţi colegii candidaţi şi miniştrii Cabinetului Ponta au înţeles cât de important este dialogul cu cetăţenii. Azi, guvernul a dat în Argeş semnalul că ceea ce se promite se şi face. Împreună cu colegii de guvernare încercăm să identificăm toate oportunităţile de atragere de fonduri europene pe diverse capitole. Finanţarea europeană este singura sursă viabilă prin care se pot crea noi locuri de muncă, de relansare a programelor investiţionale, a economiei româneşti pe ansamblul ei. Ministerul Agriculturii lucrează împreună cu Ministerul Mediului la o serie de proiecte de anvergură, cum ar fi Canalul Siret – Bărăgan sau dezvoltarea şi valorificarea la nivel superior a Rezervaţiei Naturale Delta Dunării. O atenţie deosebită va fi acordată agriculturii, sprijinirii fermierilor în accesarea de fonduri structurale necesare modernizării şi tehnologizării activităţilor agricole”.
La final, primarul Tudor Pendiuc i-a informat pe cei doi înalţi demnitari că Piteştiul are încă alte 11 proiecte în lucru, iar la primăvară „municipiul va deveni un adevărat şantier unde se lucrează, nu se demolează”.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3