New Profesional Consult 930 x 122

Arges

De ochii lumii sau nu, ăsta da tupeu!

Toate, dar absolut toate instituțiile guvernamentale din Sud Muntenia care au fost reorganizate sau în privința cărora s-a anunțat reorganizarea administrativ-teritorială vor avea sediul regional în Ploiești sau în Alexandria. Niciuna în Pitești. Iar toate deciziile în acest sens, care dezavantajează județul Argeș, au fost luate de miniștri liberali.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Realizând că este o realitate ce riscă să-i afecteze lui și filialei pe care o conduce viitoarele scoruri electorale, senatorul Iani Popa i-a luat la întrebări pe respectivii miniștri PNL. Măcar de ochii lumii, dar cu tupeu, în sensul bun al cuvântului. Președintele PNL Argeș i-a interpelat în scris pe acest subiect pe ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, și pe ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

„Care sunt principiile şi criteriile care au stat la baza înfiinţării structurilor regionale (…) în localităţile Alexandria şi Ploieşti? Pentru o mai bună exemplificare vă precizez (…) cazul desemnării sediului regional al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice din cadrul ANAF la Ploieşti şi a numirii unei persoane din structurile instituţionale prahovene, în condiţiile în care nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor la nivel judeţean este mai ridicat în Argeş comparativ cu celelalte judeţe din regiunea Sud Muntenia. De asemenea, Direcția Regională Antifraudă Fiscală, din cadrul aceluiaşi ANAF, are centrul regional stabilit – prin argumente de neînțeles sub aspect strategic, economic, social, logistic – în municipiul Alexandria”, scrie președintele PNL Argeș, senatorul Ion Popa, în interpelarea adresată colegului său de partid Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor Publice.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Aceeași nedumirere i-a exprimat-o Popa și ministrului de la Transporturi, Ramona Mănescu, tot de la PNL: „Care sunt principiile şi criteriile care au stat la baza înfiinţării structurilor regionale în Alexandria şi Ploieşti, cu specificație privitor la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier? Vă precizez cazul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, unde sediul regional este în Alexandria, în condițiile în care Argeșul, cu municipiul reşedinţă de judeţ Piteşti, are la nivel de regiune cea mai mare infrastructură de drumuri naționale (…), în lungime totală de 563,3 km, şi principalul tronson regional de autostradă A1, și în condițiile în care principala companie producătoare de automobile, Dacia-Renault, are sediul tot în judeţul Argeş. Numai pe tronsonul comercial Mioveni-Pitești-București există un flux de intrări/ieşiri zilnice de peste 1.000 de camioane”.

Ion Popa așteaptă acum răspunsurile scrise ale colegilor săi de partid din Guvern.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90