EcoMoto 930×122

    mircea_diaconu

    Diaconu, profesor de limba romana pentru cei care vor sa fie sefi peste TVR si Radio Romania

    Chiar daca elevii au sustinut luni, proba scrisa la BAC la Limba si Literatura Romana, senatorul Mircea Diaconu a fost pe post de profesor din comisia probei orale pentru candidatii la sefia TVR si Societatii Romane de Radiodifuziune.
    Luni au avut loc audierile candidaţilor propuşi de partide, guvern şi preşedinte pentru Consiliile de Administraţie ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune. Audieri din care nu au lipsit greşelile de limba română.
    Claudiu Brânzan, candidat propus de PSD pentru SRTv, s-a declarat copleşit de emoţii, dar nu a scăpat de vigilenţa membrilor comisiilor de cultură. „Vă rog să îmi scuzaţi emoţiile, dar mă copleşesc personalităţile care le văd in faţa mea”, a început Brânzan. „Nu e aşa că în noua calitate veţi avea grijă de limba română? (…) Să aveţi grijă de bietul acuzativ, care e în pericol”, a fost replica lui Mircea Diaconu, făcând aluzie la folosirea incorectă a lui „care”, în loc de „pe care”.
    Nici Sorin Burtea, candidatul salariaţilor TVR pentru SRTv, nu a scăpat de vigilenţa ortoepică a lui Mircea Diaconu. După ce Cristian Ţopescu îi atrăsese atenţia în legătură cu ţinuta nepotrivită pe care o avea, Burtea s-a apărat spunând că venea „după teren”, fapt care l-a făcut pe Diaconu să intervină: „De pe teren, că după teren e altceva”.
    Cătălin Baba, candidatul propus de Guvern pentru SRTv, a trecut în schimb cu bine de testele de limbă aplicate de către Mircea Diaconu în audierile pentru Consiliile de Administraţie. Rugat să precizeze care sunt primele două luni ale anului, Baba a pus corect accentul pe „ianuarie” şi „februarie”. „Încercam să verific accentul, pus de domnul prim-ministru exagerat şi neromânesc când pronunţă cele două luni”, şi-a motivat Diaconu rugămintea. „Ca să fac o glumă: de la domnul Boc am învăţat dreptul şi ştiinţele politice, dar la limba română am avut un alt profesor”, a venit replica lui Cătălin Baba.
    Sursa: realitatea.net
    {loadposition inside}

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90