Donaris 930 x 122

mircea_diaconu

Diaconu si-a dat demisia din Senat

Senatorul liberal Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Parlament, informează un comunicat transmis miercuri de Senat. El şi-a înaintat marţi demisia la cabinetul preşedintelui Senatului României. Din lipsa cvorumului necesar, nu s-a putut aproba, însă, şi vacantarea postului de senator, la şedinţa plenului participând aproximativ 25 de senatori.

Plenul Senatului a respins, în şedinţa din 30 octombrie, posibilitatea încetării mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit raportului ANI, se află în stare de incompatibilitate.

Comisia juridică a Senatului a analizat, în şedinţa din 11 septembrie, scrisoarea înaintată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) referitoare la starea de incompatibilitate în care se află senatorul liberal Mircea Diaconu şi a stabilit că plenul Senatului este cel în măsură să constate starea de incompatibilitate şi să ia decizie cu privire la acest caz.

Ulterior, senatorul Mircea Diaconu a solicitat Biroului Permanent al Senatului amânarea discuţiilor sau măsurilor de punere în aplicare a incompatibilităţii sale stabilite de către ANI, până la soluţionarea căii de atac care a fost depusă la ÎCCJ.

Acesta a depus, în data de 24 septembrie, la Biroul Permanent al Senatului, certificatul de grefă de la ÎCCJ care atestă faptul că împotriva deciziei 3104/19.06.2012, pronunţate de către instanţă în dosarul nr.1195/2/2011, în contradictoriu cu ANI, a formulat contestaţie în anulare prevăzută de art. 318, Codul de procedură civilă, cale extraordinară de atac ce face obiectul dosarului 6014/1/2012 cu termen de judecată 10 aprilie 2013.

În aceeaşi zi, Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea către Comisia juridică a solicitării înaintate de senatorul PNL Mircea Diaconu, în vederea formulării unui nou punct de vedere, însă senatorii jurişti şi-au menţinut punctul de vedere exprimat anterior, potrivit căruia plenul Senatului este cel în măsură să decidă pe acest subiect.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3