New Profesional Consult 930 x 122

    octaviansachelarie

    Directorul Bibliotecii Judetene Arges, in conducerea ICR

    Directorul Bibliotecii Judeţene, Octavian Sachelarie, a fost propus de PSD pentru un loc în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român (ICR), al cărui nou preşedinte este Andrei Marga.


    În jurul ICR s-a iscat un adevărat scandal după ce, la începutul lunii iunie, Guvernul condus de Victor Ponta a trecut Institutul din coordonarea Administraţiei Prezidenţiale în cea a Senatului, printr-o ordonanţă de urgenţă. Fosta conducere, în frunte cu Horia Roman Patapievici, a fost acuzată de risipire de fonduri şi pe promovarea imaginii PDL şi a lui Traian Băsescu în străinătate.
    Nominalizarea lui Octavian Sachelarie, un membru foarte discret al PSD Argeş, care s-a impus graţie carierei sale profesionale, de profesor universitar, sociolog şi director al Bibliotecii Judeţene, a fost surprinzătoare pentru unii. De altfel, Sachelarie a precizat că dacă ICR nu se va delimita de vechile metehne politice, va renunţa la această funcţie care, printre altele, nu presupune să plece de la conducerea Bibliotecii Judeţene. Octavian Sachelarie ne-a vorbit despre ce şi-ar dori să facă dacă va deveni membru în conducerea Institutului Cultural Român.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3