EcoMoto 930×122

    draghici

    Draghici ia partea politistilor grevisti

    Deputatul PSD Mircea Drăghici a luat apărarea poliţiştilor pe care preşedintele Băsescu s-a supărat si la ale caror servicii a renuntat. Parlamentarul PSD susţine că poliţiştii nu au făcut decât să exprime disperarea tuturor cetăţenilor din ţară şi încă pe înţelesul preşedintelui.

    El consideră că gesturile lui Băsescu şi Boc sunt de fapt cele care subminează securitatea naţională şi nu lozincile sindicaliştilor. „La ce să se aştepte preşedintele Băsescu, care a denigrat toate categoriile sociale: a început cu profesorii, a trecut la presă, la medici, la funcţionarii publice! Până la urmă trebuia să fie cineva care să-i răspundă băieţeşte, cu aceeaşi monedă! Au făcut-o poliţiştii, care au răzbunat o ţară întreagă, sugrumată de dictatură băsesciană! Au strigat cum le-a venit la gură, adică pe înţeles, a se aminti – găozarii şi ţigăncile
    împuţite din vocabularul prezidenţiabilului – pe maidanul Cotrocenilor! După ce a renunţat la profesori şi la medici, obligându-i să ia calea pribegiei prin tăierea salariilor cu 25%, a îngenuncheat oamenii de cultură şi a etichetat ţara drept una de mâna a doua, Traian Băsescu a făcut încă un gest de excludere şi umilire a instituţiilor statului, care reprezintă de fapt încă un pas în instaurarea dictaturii personale.
    Printr-un gest fără precedent, preşedintele Traian Băsescu a renunţat la dispozitivul de poliţişti şi jandarmi care însoţeşte şi asigură traseul coloanelor oficiale, exemplul lui fiind urmat la scurt timp şi de premierul Emil Boc. O decizie care-i priveşte până la urmă ca persoane private, dar cu implicaţii din punct de vedere al protocolului, atât la nivel intern, cât şi extern. Băsescu şi Boc reprezintă două instituţii de vârf ale statului român – Preşedinţia şi Guvernul, şi nu poţi renunţa la o instituţie, doar pentru că nu-ţi cântă ţie în strună! Dincolo de aspectele tehnice, gestul fără precedent al lui Băsescu poate fi considerat un atac la adresa instituţiilor statului!
    În condiţiile în care integrarea României în Spaţiul Schengen se află pe ultima sută de metri, orice încercare de a aduce atingere unei instituţii atât de importante, precum Poliţia, reprezintă un gest greu de trecut cu vederea! Prin protestul de vineri, agenţii au dorit să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul ordinii şi siguranţei publice în urma tăierilor de salarii şi disponibilizărilor de personal, măsuri ce pot fi considerate un atentat la securitatea naţională”, a menţionat acesta.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90