EcoMoto 930×122

    Dragnea: Gogu e prefect ilegal

    liviu-dragnea

    Prefecţii din 19 judeţe, printre care şi prefectul de Argeş, Gheorghe Davidescu,
    ocupă abuziv şi ilegal funcţia, a dezvăluit Liviu Dragnea, secretarul general al PSD şi fost ministru de interne în guvernarea PDL-PSD, într-o emisiune la Antena 3.

    Dragnea susţine că aceşti prefecţi îşi exercită funcţia în mod nelegal, începând cu data de 2 aprilie 2010. Secretarul general al PSD a precizat că prefecţii au fost numiţi în funcţie, prin Hotărâre de Guvern, în 2 octombrie 2009. În conformitate cu statutul funcţionarilor publici, interimatul prefecţilor poate dura maximum şase luni. Şi, cum nimeni nu a făcut un demers de prelungire a mandatelor şi nici nu a organizat concurs pentru că aceştia să între în legalitate, prefecţii, printre care şi Gogu Davidescu, îşi ocupă aceste funcţii abuziv. Dragnea a menţionat că PSD va ataca atât pe Emil Boc şi Vasile Blaga, cei care sunt responsabili pentru numirea lor, cât şi pe prefecţii în cauză pentru abuz în serviciu, toate hotărârile pe care aceştia le-au semnat după data de 2 aprilie fiind ilegale şi abuzive. „Persoanele responsabile de numirea prefecţilor, Emil Boc şi Vasile Blaga, se pot face vinovaţi de infracţiunea de abuz în serviciu,” a spus Dragnea, adăugând că actele semnate de cei 19 după două aprilie sunt ilegale şi vor fi atacate în instanţă. Vom face plângeri penale împotriva prefectilorpentru ocuparea abuzuiva a posturilor”, a avertizat Dragnea, precizând că vor fi atacate toate actele emise după data de 2 aprilie.

    Gogu susţine că nu este în ilegalitate, mai ales că este cursant şi pentru a obţine certificat de înalt funcţionar public. „Credeam că domnul Nica şi Liviu Dragnea ştiu mai bine Legea 340 a Instituţiei Prefectului cu modificările apărute ulterior. Eu sunt la cursuri, o sa le termin in toamna”, a replicat Gogu.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90