930 x122 grota rece

CONSTANTIN_NICOLESCU_1

După condamnarea lui Nicolescu: șoc, groază și vânt de anticipate în PSD Argeș!

Chiar dacă nu definitivă, condamnarea lui Constantin Nicolescu la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul fondurilor europene PHARE a provocat șoc și groază în PSD Argeș.

Deși se obișnuiseră cu ideea că liderul lor politic va avea de tras de pe urma dosarelor instrumentate de DNA și a dosarului ANI, PSD-iștii argeșeni au fost surprinși de hotărârea Curții de Apel București. Mai exact, de diferența dintre verdictul de ieri, la recurs, al Curții și cel din luna mai dat de Tribunalul București în același dosar. „Diferența este uriașă, șocantă!”, ne-a declarat un reprezentant al PSD Argeș. Amintim că Tribunalul îl condamnase pe președintele Consiliului Județean Argeș la doar 1 an de închisoare cu suspendare.

Condamnarea de ieri a readus în discuție subiectul alegerilor anticipate pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș. În partid puțini mai sunt cei care cred că Nicolescu va scăpa fără o condamnare care îl va scoate din administrație și politică. Pe cale de consecință, voalat, în partid se vorbește despre iminența organizării anul viitor de alegeri anticipate pentru președinția Consiliului Județean și a PSD Argeș. De altfel, unii din partid, dincolo de supărările jucate teatral de ochii lumii, abia așteaptă să-i ia locul.

Cât despre Constantin Nicolescu, surse din rândul social-democraților confirmă pentru ePitești ceea ce însuși Nicolescu a dat de înțeles în repetate rânduri: nu se va retrage cu de la sine putere nici de la conducerea Consiliului Județean, nici a partidului. În dosarul în care ieri Curtea de Apel București l-a condamnat pe Nicolescu la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare urmează ultima cale de atac: recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție.

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90