NOR CURIER 930X122

vasile_candea

Exclusiv: Boc a taiat finantarea Academiei care l-a facut pe Basescu savant!

Miercuri, la Mioveni, a inceput sesiunea de toamna a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Un eveniment de marca, cu peste 150 de invitati, in mare parte academicieni si cercetatori extrem de valorosi, un proiect unic deocamdata in Romania, in care sectiunile sesiunii, 162 din deosebite domenii, aduc practic, in premiera, stiinta in mijlocul cetatenilor, noutatile din toate domeniile fiind prezentate in orasul din Arges cu cea mai mare dinamica economica si sociala.

Altfel, am asistat la o rabufnire care in fond este corecta: presedintele Academiei, generalul Vasile Candea, si-a exprimat nemultumirea ca guvernul Boc a taiat fondurile pentru Cercetare.

Mai exact, Vasile Candea a tinut sa critice vehement o Ordonanta de Urgenta prin care au fost taiate finantarile pentru Academia Oamenilor de Stiinta, Academia de Stiinte Medicale si Academia de Stiinte Tehnice, catalogand-o drept „o masura discriminatorie, malitioasa si anti-nationala a acestui guvern”. „Noi primeam ca finantare o suma infima- 0,01% din PIB, iar celelalte doua cate 0,06 din PIB, dar au considerat ca asa se face reducere la cheltuieli”, a afirmat, in deschiderea lucrarilor, presedintele Academiei. Si mare dreptate i-am da, daca nu tot acelasi presedinte si acelasi consiliu de conducere, din prea mare cocoseala in fata puterii si dintr-o sete de linguseala cum nu sta bine intelectualilor adevarati, cercetatorilor si academicienilor, au dorit sa-l faca pe presedintele Traian Basescu mare savant, ca nu cumva hahaitul din Constanta sa suspine dupa ce blonda Elena, a doua mare Elena a Romaniei din istoria moderna dupa defuncta, devenise lector universitar.

Dupa un scandal enorm atunci, Administratia Prezidentiala anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca seful statului, Traian Basescu, nu poate accepta titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Asta se intampla prin 11-12 martie 2010, adica prin primavara. La numai cateva luni, Boc, argatul lui Basescu, taie finantarea, si aceea cu adevarat infima Academiei conduse de Vasile Candea. Si atunci, cum ramane, stimabile, cu plansul? Shhh, parca pe undeva se aude hahaitul savant al prezidentului sau mi se pare mie?

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3