930×122 CAPRA 5

Alina Gorghiu

Exclusiv. Gorghiu, primele declarații în calitate de șef al Senatului!

Update, ora 14.10: În urmă cu puțin timp, un redactor ePitești.ro a luat legătura cu președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu, pentru a ne da scurte declarații cu privire la noua funcție pe care o deține de astăzi.

Citiți și: „Este dictatură internă la PNL Argeș! Dacă nu ești nepotul cuiva, ești linșat!”

Am preluat astăzi funcția de președinte interimar al Senatului din partea PNL pentru a asigura funcționarea normală a acestei instituții, dar și pentru a susține proiectele politice liberale.

Îi mulțumesc lui Florin Cîțu pentru modul în care a gestionat funcția și îi asigur pe toți colegii senatori de o colaborare eficientă.                                                                                                 

Citiți și: Marele „transfer” anunțat cu surle și trâmbițe de PNL Argeș, un fâs!

PNL și-a asumat multe responsabilități în ultimii 2 ani. Președintele PNL este Premier, răspunderea noastră este și acum foarte mare. De aceea căutam permanent soluții pentru ca Executivul și Legislativul să colaboreze 100%.

Modul în care este condus Senatul este extrem de important pentru ca majoritatea parlamentară să fie eficientă. Nici o decizie importantă nu poate fi amânată pentru atingerea obiectivelor de importanță națională.”, a declarat Alina Gorghiu în exclusivitate pentru ePitești.ro.

Cine este Alina Gorghiu

Alina Gorghiu este avocat de profesie, din 2002 fiind membru al Baroului București. Tot din 2002 este și membru PNL.

A fost aleasă în funcția de consilier local, în cadrul Primăriei Sectorului 5, în perioada 2004-2008.

Ulterior, a avut două mandate de deputat în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016. În prezent, este senator la al doilea mandat în circumscripția electorală Timiș (legislaturile 2016-2020 și 2020-2024), iar din 2020 ocupă funcția de vicepreședinte al Senatului.

După ce Klaus Werner Iohannis a fost ales Președinte al României, la 18 decembrie 2014, Alina Gorghiu  a fost prima femeie aleasă în funcția de președinte al Partidului Național Liberal. În urma alegerilor parlamentare din 2016, a demisionat din funcția politică.

În prezent, ocupă funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal pentru drepturile omului, protecția minorităților etnice, religioase și a grupurilor vulnerabile de orice natură. Din mai 2022 este și președinte al filialei PNL Argeș.

Știrea inițială, ora 08.45 – Alina Gorghiu, funcție colosală în statul român!

Senatoarea Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș, ar urma să primească o funcție mare, conform unor surse politice citate de digi24.ro.

Concret, Alina Gorghiu ar urma să devină șefă a Senatului României în locul lui Florin Cîțu care a căzut în dizgrația propriului partid și a președintelui Klaus Iohannis.

Alina Gorghiu a fost și, se pare, rămâne una dintre favoritele lui Klaus Iohannis.

Practic, dacă va ajunge președinte al Senatului, Alina Gorghiu va fi al doilea om în stat, după președintele Klaus Iohannis.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3