930 x122 grota rece

Arges

EXCLUSIV! LA UN SEMN DESCHISĂ-I CALEA! EL AR PUTEA FI VIITORUL PREFECT!

Uniunea Social Liberală este în pragul desființării. În situația în care va părăsi guvernarea, PNL va pierde și funcția de prefect al județului Argeș. La capătul a aproape doi ani de mandat, Cristian Soare va fi înlocuit. Cele mai mari șanse să devină prefect în cazul plecării liberalilor din Guvern le are Ion Cornel Lazăr.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Anul trecut PNL a ținut cu dinții de postul de prefect

Președintele filialei Argeș a Partidului Conservator, acum simplu consilier județean, ar avea calea deschisă către funcția de prefect odată ce PNL ar opta pentru opoziție. Lazăr și-a dorit postul și în urmă cu un an, dar atunci președintele liberalilor argeșeni, senatorul Ion Popa, și ceilalți lideri județeni PNL s-au opus vehement. Soare, care provine din PNL, și-a păstrat fotoliul de la Prefectură în ciuda faptului că Ion Cornel Lazăr a primit susținere și de la Daniel Constantin, liderul central al PC și deputat de Pitești. Amintim că Lazăr a emis atunci pretenții la funcția de prefect în condițiile în care conservatorii argeșeni s-au ales cu praful de pe tobă la împărțirea posturilor administrative după alegerile locale și, ulterior, parlamentare din 2012. Liberalii nu au vrut să le ofere conservatorilor nici măcar funcția de vicepreședinte de Consiliu Județean după ce titularul postului, Ion Popa, a fost ales senator. PNL și-a pus omul său în această funcție, pe Constantin Polexe.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Sunt șanse mari ca funcția să le revină conservatorilor

La timpul respectiv, Constantin Nicolescu și PSD-iștii săi nu au avut nimic împotrivă ca Ion Cornel Lazăr să fie vicepreședinte la Consiliul Județean și, mai târziu, prefect. Nicolescu și ai lui s-au spălat, însă, pe mâini, susținând ideea că este o problemă pe care PNL și PC trebuie să o rezolve ca parteneri în acum defuncta Alianță de Centru Dreapta. Nici azi nu ar avea nimic împotrivă. Asta și ținând cont de faptul că, cel mai probabil, Daniel Constantin îl va convinge ușor pe premierul Victor Ponta, cu care are o relație excelentă, ca PSD să accepte ca funcția de prefect de Argeș să îi revină Partidului Conservator. În cel mai nefericit caz pentru el, dacă nu va ajunge prefect, Lazăr cu siguranță va obține cel puțin funcția de vicepreședinte de la Consiliul Județean, în locul lui Polexe. PSD are postul de subprefect (Ion Burnei), funcția de președinte și una dintre cele două funcții de vicepreședinte CJ (amintim că Florin Tecău a preluat astăzi și atribuțiile de președinte după ce prefectul Cristian Soare a emis ordinul de încetare înainte de termen a mandatului lui Constantin Nicolescu). Pentru postul de prefect se mai vehiculează două nume: al lui Ion Mînzînă (PSD, om de încredere al lui Constantin Nicolescu) și al lui Georgiu Gingăraș (UNPR).

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3