930×122 CAPRA 5

draghici

FMI a zis sa se taie, dar nu din painea romanilor!

O lege a TVA de 5% pentru alimentele de bază, deşi votată în unanimitate de către Parlament, ea nu a fost promulgată de către de preşedintele Traian Băsescu. A fost un motiv pentru care deputatul PSD Mircea Drăghici, unul dintre iniţiatorii legii, a criticat puterea în şedinţa Parlamentului.

„Preşedintele Băsescu fără prea multe discuţii a zis pas unui proiect, care ar fi adus în buzunarele fiecărei familii cel puţin 150 de RON pe lună. Deşi măsura se aplică în toată Europa şi a fost votată, este drept, accidental de portocalii, şeful statului nu a vrut s-o promulge, fără însă să justifice poporului, acest refuz categoric. Motivele invocate sunt puerile, jenante şi sfidează pe orice român de bun-simţ! Pentru că este legea opoziţiei, preşedintele tuturor românilor s-a făcut preş în faţa FMI şi a decis să nu accepte reducerea TVA-ului la 5% pentru alimentele de bază! FMI a zis să se taie, dar nu din bucata de pâine, de carnea sau din uleiul ori zahărul oamenilor! Poate că se putea tăia din frunza Turismului şi atunci, legea privind scăderea taxei pe valoarea adăugată ar fi putut trece fără probleme de pixul lui Traian Băsescu! Mai mult, liderul de la Cotroceni a declarat că nu a promulgat aceste legi, deoerece nu crede că cele două acte normative au fost votate „din greşeală” de parlamentarii din arcul puteri. Iată cum, primul om din stat jigneşte un partid întreg şi totuşi, aleşii portocalii rabdă şi strâng din dinţi! Nicio măsură a actualului Parlament nu a fost dezbătută, din diferite motive, atât de mult ca reducerea TVA la alimentele de bază la 5%. Legea a fost desfiinţată, pornind de la modul în care a fost adoptată („o eroare tehnică”) până la discreditarea efectelor pe care le va avea („nu va duce la micşorarea preţurilor”). Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România,
Jeffrey Franks, a dat chiar un ultimatum guvernanţilor, susţinând că problema legată de TVA de 5% pentru alimentele de bază trebuie rezolvată rapid. Premierul Emil Boc s-a angajat să rezolve rapid „boacăna” colegilor de partid care au votat din inerţie!
În aceste condiţii se impune o întrebare legitimă: cine decide şi cine conduce în România?”, s-a întrebat, de la tribuna Parlamentului, Mircea Drăghici.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3