930 x122 grota rece

pes

Foamea de UE, printre PES Activitsts in Arges

La Biblioteca Judeţeană Argeş, a avut loc o relansare practic a filialei judeţene a PES Activists, care este acum coordonată de Mariana Pană. La evenimentul dedicat atât membrilor PSD, cât şi celorlalţi simpatizanţi ai stângii, au participat şi preşedintele PSD Argeş Constantin Nicolescu, liderul
PES Activitsts, Victor Negrescu, dar şi deputatul Radu Vasilică, precum şi o serie de primari. Victor Negrescu a vorbit despre rolul structurii, care presupune un schimb de experienţă între aleşii PSD din ţară cu cei ai socialiştilor din celelalte ţări ale Uniunii Europene, dintre membrii din ţară şi cei din străinătate. Scopul final îl reprezintă cunoaşterea mecanismelor UE şi a modului de gândire de stânga din Uniunea Europeană. „Vrem să aducem informaţia din Uniunea Europeană în România şi să dovedim că oamenii de stânga din România sunt primii deschişi către Uniunea Europeană. Oamenii trebuie să cunoască faptul că există drepturi şi obligaţii într-o Uniune Europeană pe care noi nu o înţelegem, motiv pentru care nu ştim să profităm de o serie de oportunităţi”, a precizat Negrescu, care a mai spus că la anul, membrii partidelor de stânga vor participa nu doar la crearea unei noi ideologii, dar şi la alegerea candidatului Socialiştilor Europeni în Parlamentul European.
Un model similar, a reamintit Constantin Nicolescu, va fi aplicat şi la PSD, acolo unde preşedintele partidului, dar şi cel care va candida pentru preşedinţie, va fi decis în urma voturilor tuturor membrilor din ţară.
Ne interesează relaţia cu UE pentru că trece prin stomac

Deputatul Radu Vasilică şi-a manifestat deziluzia că, deşi România este cea mai săracă ţară din UE, deşi avea la dispoziţie 30 de miliarde de euro fonduri nerambursabile, atragerea fondurilor europene este cea mai mică. „Ne interesează relaţia cu UE pentru că trece prin stomac. Ne împrumutăm zilnic, lunar. Fonduri europene nu accesăm pentru că nu se vrea, pentru că nu se prea pot da pe pile şi para-ndărăt! Au oameni care sunt nu doar proşti, dar au tupeu să ceară spagă pentru primării ca să le fie aprobate proiectele, deşi este vorba de accesare de fonduri europene nerambursabile. Noi suntem o ţară cu democraţie originală şi proastă, în care nu sunt satisfăcute nevoile de bază. În acest context, este greu să vorbim despre ideologii şi gândire europeană”, a afirmat Vasilică.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90