NOR CURIER 930X122

    Gardin: PDL si UDMR se santajeaza recicproc cu Legea Educatiei

    Legea Educaţiei este scoasă mereu la lumină când PDL are nevoie de voturile maghiarilor, crede fostul inspector scolar general Florin Gardin. In prezent consilier local PNL, Gardin sustine ca proiectul lui Funeriu era total haotic, fiind ajustat cat de cat in Parlament. De aceea, ar fi nevoie de o dezbatere în Parlament cu profesorii şi părinţii şi sindicatele.

    „Au promovat acum asumarea răspunderii a doua zi după moţiune pentru a ţine în priză parlamentarii UDMR. Eu nu cred că este o asumare de responsabilitate, ci o asomare a responsabilităţii. Spre exemplu, conform proiectului lui Funeriu, sunt valabile în România doar diplomele recunoscute de statul român! Or, şi Funeriu, adică înşuşi ministrul Educaţiei, are doar 11 clase în acest moment în România pentru că nu îi sunt recunoscute diplomele din afară. Putem fi de acord ca Religia să nu mai fie notată, pentru că aici este vorba de a învăţa elevii anumite comportamente.
    A mai apărut şi acel punct prin care părinţii vor plăti amenzi între unu şi cinci salarii medii daca elevii chiulesc. Păi sunt şcoli şi la Valea Măcelarului, la Păuleasca, la Cetăţeni şi exemplele pot continua. Acolo sunt numai comunităţi de romi cu venituri extrem de reduse. Cum să aplici amenzile acolo? Acolo se va face şi puşcărie, pentru că sunt copii care la 12 fug de la şcoală fiind atunci se mănâncă singura dată pe zi. Cine nu mănâncă atunci, rămâne nemâncat pe acea zi. În opinia mea, pachetul de legi pe Educaţie, Salarizare şi Pensii nu ar trebui discutat acum, în condiţii de criză. Guvernarea, în loc să ia măsuri pentru a diminua efectele crizei, stă şi se joacă cu măsuri care ar urma să fie aplicate pe viitor, peste vreo câţiva ani. Păi, aşa, măsurile de la Congresul al 14-lea, să ştiţi că anul acestea trebuiau finalizate. Fix aşa se întâmplă cu ce face guvernul Boc acum”, a afirmat fostul inspector şcolar general, Florin Gardin.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90