NOR CURIER 930X122

    gerea_andrei

    Gerea cere lamuriri despre ACTA

    Deputatul PNL Andrei Gerea şi-a manifestat îngrijorarea faţă de impactul ACTA asupra libertăţii utilizatorilor de internet. În acest context, el a cerut ministrului Comunicaţiilor să explice clar care este impactul acordului asupra libertăţii internetului şi a internauţilor.

    „Semnarea de către România a documentul internaţional ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a stârnit îngrijorare în rândul utilizatorilor de internet. Cum şi eu mănumăr printre utilizatorii frecvenţ ai internetului şi fiindcă nu se cunosc toate prevederile acestui document (forma finală, ratificată), am adresat ministrului comunicaţiilor şi societăţii informaţionale o interpelare pentru a mi se preciza care este impactul acordului asupra libertăţii internetului şi a celor ce îl folosesc.

    Înţeleg necesitatea unor legi care să combată contrafacerea şi să protejeze dreptul intelectual,dar disputa apărută în jurul ACTA nu este legată de apărarea drepturilor de autor ori de sancţionarea pirateriei,ci de posibilitatea îngrădirii unor libertăţi. A folosi ACTA pentru protecţia drepturilor de autor e ca şi cum am asculta toate telefoanele ca să protejăm oamenii de bârfe…”, a precizat Gerea.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3