930×122 CAPRA 5

primar_bascov

Gheorghe Stancu, primar Bascov: „Pe undeva, ii inteleg pe primarii care au batut palma cu PDL”

USL se confrunta si in Arges cu problema plecarii unora dintre primarii sai catre PDL. Fie santajati sau santajabili, fie ademeniti cu sume importante de bani – pentru comunitate, desigur! -, fie pur si simplu pentru ca nu au coloana vertebrala, sunt oameni de la USL care sunt dispusi sa schimbe barca. Oferte i-au fost facute si edilului din Bascov, Gheorghe Stancu, insa acesta nu a parut sa cedeze, deocamdata. Primarul din Bascov a acceptat sa discute cu noi franc despre situatia din PSD Arges in special, despre problemele cu care se confrunta primarii din Opozitie si despre mirajul fondurilor trimise pe axa Guvern – comuna (sau oras) fara sa mai fie trecuti prin filtrul Consiliului Judetean…

Ce se intâmpla cu primarii PSD? Am vazut ca unii dintre ei par sa fi schimbat taberele…
Legal, nu pot primarii sa schimbe barca, cel putin deocamdata. Este legea privind migratia alesilor locali care ii tine pe loc. Este insa posibil ca edili care simt o presiune mai mare sa fie semnat ceva provizoriu cu cei de la putere, un angajament, ceva. Trebuie spus direct ca foarte multi primari au nevoie de sume de bani pentru a realiza diverse obiective de investitii in comune. Se apropie finalul de mandat si trebuie sa prezinte oamenilor ce au facut. Ori, Consiliul Judetean nu a mai putut alimenta bugetele locale asa cum a facut-o altadata, a primit si el mai putini bani. Problema este ca la unele Primarii au venit bani direct de la Guvern, ceea ce nu este corect.

Dumneavoastra nu ati avea nevoie de bani?
Ba da, cum sa nu? Am, pe ordonanta 7, proiect pentru stadion. De doi ani nu mi s-a mai dat nimic pentru canalizare, desi e gata in proportie de 80%. S-a preferat sa se dea la alte localitati pentru investitii intr-un stadiu de 10% – 20%, ori asa ceva nu este normal. Statul nu ne-a dat niciun leu. Au dat la altii fara sa existe macar un studiu de fezabilitate! Gânditi-va ca eu am trei echipe de fotbal, ca peste 6.000 de locuitori din comuna sunt tineri, deci as fi avut nevoie de stadion si am in continuare.

„Primarii trebuie sa fie lasati sa faca administratie”

In aceste conditii, cei de la PDL nu au incercat sa va racoleze?
Pai, mai pe ocolite, asa, mi s-a tot spus sa trec la ei. Dar trebuie ca primarii sa fie lasati sa faca administratie. Iar banii sa se dea in functie de oportunitati, nu de alte criterii.
Care este pozitia dumneavoastra fata de primarii care deja par sa fi batut palma cu cei de la PDL?
Sa stiti ca, pe undeva, ii inteleg. Au facut niste promisiuni electoratului si acum sunt intre ciocan si nicovala. Te duci peste câteva luni la lume sa le ceri voturile si te intreaba lumea ce-ai facut in acest mandat. Nu o sa inteleaga oamenii ca nu ti s-au dat tie bani, aveai alta culoare politica, sunt putini cei care apreciaza ca ai ramas pe pozitii! Ceea ce nu este bine, categoric.

O sa plecati din PSD?
Am avut situatii când efectiv am ajuns cu cutitul la os. Cei de la Guvern nu dadeau bani la Bascov ca sunt de la PSD, cei de la Consiliul Judetean nu imi dadeau bani ca trebuie sa dea la comune mai sarace. Pretentiile sunt mai mari la Bascov. Am rezistat insa si o sa rezist in continuare.

„Intâlniri triste, moarte”

Cum credeti ca va evolua PSD in perioada urmatoare?
Este complicat…Eu simt o anumita raceala, o dezorientare in PSD. Chiar frica. Dar mai simt si indiferenta din partea unor parlamentari. Mai sunt si problemele de sanatate ale domnului presedinte Constantin Nicolescu, iar acest lucru a facut sa ne intâlnim mai rar. Iar când sunt intâlniri la sediul PSD Arges, ei bine, aceste intâlniri sunt cam triste, moarte. Pentru ca situatia este ambigua.
Ce inseamna intâlniri „triste”, „moarte”?
Nimeni nu vorbeste cu inversunare la adresa puterii, nu prea se stie ce avem de facut. Organizatia de tineri a partidului e rupta in doua, cei de la judet cu treaba lor, cei de la Pitesti cu treaba lor. Organizatia de femei nu prea e…Probabil toti se bazeaza pe primari, ca o sa duca ei greul.

„Pe Duvaz si pe Filip Georgescu nu i-am vazut prin Bascov”

Ati mentionat „indiferenta” unor parlamentari…
Da, asa e. Pe Bogdan Niculescu Duvaz, parlamentar de Pitesti, nu l-am vazut pe la mine prin comuna. Nici pe Filip Georgescu nu l-am vazut. Au venit o data Radu Vasilica si Serban Valeca. Pai, daca la Bascov, care e imediat lânga Pitesti, se inregistreaza o asemenea situatie, ce mai putem spune de cei care sunt mai departe? Ori, in acest timp, parlamentarii PDL se intâlnesc regulat cu primarii lor. Daca nu ne-am lupta noi, primarii, ar fi foarte greu.

Se vorbeste de sondaje care spun ca USL ar avea preferinte de vot la nivelul a 70-80% in Arges…Cum credeti ca vor sta, de fapt, lucrurile?
Sa stiti ca am luat pulsul la recensamânt. Nu mi-am inchipuit ca este asa de grava situatia. La 7 case, in 3 sunt oameni care nu au unde munci. Deci, in astfel de conditii vom avea de câstigat. Dar nu va fi un scor de 80%, va fi cam 65%.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3