930×122 CAPRA 5

gogu_zahar

Gogu: Au vrut sa ne vanda cu 40 euro/mp din Padurea Trivale!

Prefectul Gheorghe Davidescu se plânge că Asociaţia „Zamfireşti”, formată din proprietarii, cel puţin deocamdată, a unor suprafeţe din pădurea Trivale, continuă să facă presiuni pentru a defrişa o parte din suprafaţă.

Astfel, a apărut o nouă aprobare, venită pe masa prefectului şi Direcţiei Silvice prin care se permite defrişarea a 600 metri pătraţi de pădure pentru…construirea unei grădiniţe. Nu de alta, dar dacă cu biserică nu le-a mers, poate cu grădiniţa în pădure ar putea, s-au gândit o parte dintre proprietari. Şi mai mult, prefectul susţine că aceştia chiar au luat în bătaie de joc Prefectura şi Direcţia Silvică, transmiţându-le o ofertă, valabilă 30 de zile, de vânzare a terenurilor, cu suma de 40 euro/mp, „din moment ce prefectura consideră că pădurea nu poate fi defrişată, deşi terenul le aparţine, considerându-se de interes public”. Desigur că prefectura a refuzat ofertă, dar tupeul de care s-a dat dovadă l-a siderat pe prefect. Altfel, grupul de lucru constituit din ordinul său va finaliza pe 26 octombrie documentaţia necesară pentru declararea
pădurii Trivale ca şi rezervaţie naturală. Documentaţia va ajunge întâi la Academia Romană, la comisia pentru monumentele naturii, urmând că apoi să ajungă pe masa parlamentărilor spre dezbatere, fiind posibil ca pana la sfarsitul anului proiectul sa devina lege.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90