930×122 CAPRA 5

lucky-luke1

Gogu, prefectul de Arges, personaj de benzi desenate

Dacă un ştiaţi, prefectul Gheorghe (Gogu) Davidescu este un personaj mult mai celebru peste hotare decât în Argeş sau în ţară. Totul se datorează unui artist belgian, pe nume Maurice, care s-a inspirat în crearea unuia dintre cele mai cunoscute personaje de benzi desenate din Europa, pe nume Lucky Luke.

Personajul creionat dupa prefectul de Arges este un erou care trece printr-o serie de peripeţii în Vestul Sălbatic, fiind cunoscut drept cowboy-ul care îşi întrece până şi umbra atunci când trage. Lucky Luke este, alături de Aventurile lui Tintin şi Asterix, una dintre cele mai populare cărţi de benzi desenate din Europa. In Arges, Lucky Lucke este cunoscut sub titulatura de Lucky Luke Gogu, dupa modelul afiselor electorale. Asta şi pentru cei care vor să afle de ce au apărut şi zvonurile, din ce în ce mai consolidate, că Bogdan Ivan va pleca de la Drumurile Naţionale- ceea ce ne îngrozeşte pentru că DN 73 nu va mai fi modernizat niciodată!- pentru a ajunge prefect. Vrea şi el să ajungă celebru!
lucky_luke3
Iata-l aici, in timp ce canta pe mai multe voci: cantecul de lebada al guvernului Boc,  cantecul padurarului care plange de dorul padurilor, cantecul inaltului functionar (a)politic si cantecul… ciobanasului din Mioritza care ar vrea sa scape de baciul cel rau Andrei.
lucky-luke4
Iata-l aici trecandu-i pe deasupra capului inca un zvon ca va fi schimbat. Si inca unul, si inca unul, si inca unul…Sau stai! Asta, ultimul, de fapt nu a trecut? O fi calibrul Bogdan Ivan? Nu ne dam seama, ar fi nevoie de o examinare mai amanuntita…
lucky_luke2jpg
Iata-l aici, nu intr-o ipostaza prea…decenta in bunele moravuri. Dar ce naiba, pana la urma omul a trecut peste atatea zvonuri ca va fi schimbat si nici nu a iesit prea rau din povestea cu puciul, asa cum au picat atatia alti papagali cu penele ingalbenite de…umezeala, care altfel cica sunt niste mari sefi. Si cine stie, poate ca puciul chiar ii va reusi la un moment dat. O sa pastram ipostaza asta a lui Lucky Luke Gogu…

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90