930×122 CAPRA 5

money21

Guvernul a aprobat banii pentru datoriile spitalelor

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, prima rectificare bugetară a acestui an. Rectificarea a venit cu tăieri din alocaţiile mai multor ministere, fondurile fiind transferate în special pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi altor alocaţii de natură socială.

Prin rectificare, bugetul asigurărilor sociale este suplimentat cu 3,8 miliarde lei transferate de la bugetul de stat, fiind astfel asigurate fonduri pentru ca pensiile să poată fi plătite până la sfârşitul anului, susţin guvernanţii. Vestea bună vine însă pentru spitale, poate şi pentru a atenua emoţiile negative generate de cazul tragic de la Maternitatea Giuleşti, fiind alocate fonduri pentru stingerea de datorii de până la data de 31 iunie.
Ministerul Sănătăţii a primit 2,816 miliarde lei, reprezentând transferuri din bugetul de stat către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru acoperirea deficitulu: 1,9 miliarde de lei pentru plata datoriilor pe care statul le are la firmele din domeniul sănătăţii şi 0,9 miliarde de lei la bugetul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), pentru achitarea plăţilor acesteia către furnizori. În Argeş, numai Spitalul Judeţean are datorii de 7 milioane euro.{loadposition inside}

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90