NOR CURIER 930X122

    boc-cu-coasa

    Guvernul Boc isi asuma saracia Romaniei

    Pitesti. 07 iunie. 2010.
    Guvernul a adoptat forma finala a celor doua proiecte de lege asupra carora isi va angaja raspunderea in Parlament. Totodata Executivul a admis patru amendamente ale parlamentarilor la proiectul de lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si un amendament la proiectul de lege privind unele masuri in domeniul pensiilor.

    Primul amendament precizeaza ca pensia sociala minima nu scade sub 350 lei. Al doilea amendament precizeaza ca taierile respective vor avea loc de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si nu de la 1 iunie asa cum era redactata legea. Al treilea amendament precizeaza ca salariile angajatiilor cabinetelor parlamentare, platite din sumele forfetare ale parlamentarilor, se reduc cu 25%. Al patrulea amendament se refera la veniturile membrilor Academiei de Stiinte Medicale care intra si ele sub incidenta legii pentru reducerea cu 25%, aceeasi masura aplicandu-se si membrilor Academiei Romane, membrilor Academiei Oamenilor de Stiinta si membrilor Academiei de Stiinte Tehnice din Romania.
    Cel de-al doilea proiect de lege vizeaza eliminarea privilegiilor si a pensiilor speciale, eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale. Conform declaratiilor premierului Emil Boc din recalcularea a 8.236 de pensii speciale, cu banii obtinuti se vor putea plati intr-o luna 60.000 de pensii medii din Romania, urmand ca dupa intrarea in vigoare a legii sa se demareze procedura de recalculare a tuturor pensiilor speciale.
    Un amendament admis la acest proiect de lege prevede ca pensiile de invaliditate vor fi verificate intr-un interval de un an si nu de trei, asa cum era initial in proiectul de lege, iar persoanele care au obtinut ilegal pensii de invaliditate vor fi trase la raspundere si vor fi obligate sa returneze integral banii incasati.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3