930 x122 grota rece

    dumitrica

    Idei „verzi” pentru Pitesti

    Conducerea Partidului Verde, filiala Arges, a organizat miercuri, 1 septembrie, o dezbatere interactiva pe probleme de actualitate ale organizatiei politice respective si ale tarii. Cu aceasta ocazie, „verzii” au lansat si in dezbatere publica o serie de proiecte pentru municipiul Pitesti.

    Andrei Dumitrica, presedintele Partidului Verde, organizatia municipala Pitesti, a prezentat o serie de proiecte reunite sub genericul „vorbe verzi”. Dumitrica a declarat ca fiecare om are dreptul sa viseze si sa creada cu tarie in propriile proiecte, astfel incat acestea sa se poata realiza. Doua dintre ideile prezentate au suscitat cel mai mare interes, dar si cele mai multe discutii.

    Prima propunere vizeaza un program de amenajare a unor adevarate gradini pe terasele blocurilor din Pitesti. Un astfel de proiect – finantat chiar prin programul de reabilitare termica – ar avea doua avantaje majore: ar mari suprafata verde din oras si, nu in ultimul rand, ar contribui la izolarea termica a imobilelor. Asemenea constructii exista deja in tari mult mai avansate din punct de vedere economic.

    A doua propunere a fost aceea de infiintare a unor centre pentru biciclete, chiar cu ajutorul unor sponsori si cu implicarea municipalitatii. Cetatenii care ar dori ar putea sa se foloseasca gratuit de biciclete de la aceste centre sau cu o taxa modica. Exista insa doua mari probleme: furturile – bicicletele ar fi tentante pentru hoti – si lipsa pistelor pentru biciclete. Din acest motiv „verzii” vor sa propuna deja Primariei Pitesti un program de amenajare a unor astfel de piste pentru biciclete.

    La randul sau, presedintele filialei judetene, Victor Boarta, a anuntat ca este posibil ca actualul presedinte executiv la nivel national al partidului, Remus Cernea, sa faca un pas in spate si sa lase locul in prim-plan altor membri ai formatiunii politice. Boarta a spus ca acest lucru ar urma sa se intample din cauza unor declaratii ale lui Cernea care ar fi adus prejudicii imaginii partidului, asa cum este cazul declaratiei privind necesitataea scoaterii simbolurilor religioase din scoli.

     

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3