Donaris 930 x 122

    unire_ep

    Imnul PDL cantat la Hora Unirii, de Scoala condusa de Gabriela Pendiuc

    O mică artistă de la Şcoala de Arte condusă de Gabriela Pendiuc, soţia primarului Pendiuc, a cântat…imnul PDL. A cam incurcat-o doamna Pendiuc, zau asa!

    La manifestari au depus coroane şi tinerii de la o asociatie civica, ei purtand manifeste cu „Vierme de Pitesti” si „Ciumpalac de Pitesti”.

    Prefectul Gheorghe Davidescu nu s-a arătat prea afectat de gestul tinerilor prezenţi la manifestare. În schimb, i-a acuzat pe cei de la PSD că au încercat să polizeze manifestarea, dând exemplu începutul alocuţiunii directorului Muzeului Judeţean, Spiridon Cristocea, care s-a adresat conducerii CJ, sărind peste cea a prefecturii.

    „Este dreptul lor, este o opţiune pe care au ales-o. Consider că astăzi, la ziua Unirii, era suficient ce s-a făcut. A fost un ceremonial foarte liniştit, cu toate încercările de a-l transforma într-un miting. Suntem de acord ca cetăţenii au probleme şi au tot dreptul să iasă în stradă să îşi manifeste nemulţumirile, dar să o facă în cadru organizat, aşa cum au înţeles într-un final şi au făcut o solicitare oficială. Au aprobate zilnic proteste între orele 17 şi 21.

    Le mulţumesc celor de la CJ care au încercat puţin să monopolizeze ceremonia, pentru că au scăpat din vedere un amănunt şi aşa s-a ajuns ca unul din artişti să cânte imnul PDL. Altfel, domnul Cristocea s-a adresat numai CJ, sunt lucruri care nu se fac într-un cadru instituţional. Sunt lucruri de nuanţe care trebuie respectate. Nu este sărbătoarea CJ, el cred că s-a adresat tututor celor care au fost prezenţi aici.

    Eu cred că s-a politizat momentul prin modul în care Spiridon Cristocea s-a adresat conducerii CJ, nu mulţimii. Trebuia să se adrese oamenilor care au venit astăzi să sărbătorească ziua Marii Uniri.

    Reprezentanţii unei asociaţii civice au depus o coroană de flori. Cei zece tineri, cu banderole albe pe braţe, purtau şi afişe pe piept şi pe spate inscripţionate Vierme de Piteşti sau Ciumpalac de Piteşti, aluzie la formele cu care li s-au adresat o parte din guvernanţi sau din liderii PDL. DUpă ce au depus coroana, tinerii s-au îndreptat către prefect cu faţa, pentru a se asigura că acesta primeşte mesajele. „Cum în ultima vreme astea sunt epitetele adresate de către putere poporului, ne-am gândit să ne arătăm solidaritatea în acest mod faţă de toţi ciumpalacii şi toţi viermii din această ţară. Nu a dispărut naţionalismul, de asta suntem aici. Om fi noi viermi şi ciumpalaci, dar încă ştim ce înseamnă naţionalismul, spre deosebire de alţii. În Piteşti vom protesta şi astăzi, pentru a zecea zi. Nu vom ceda, indiferent de cum ni se adresează. Suntem convinşi că ne-au văzut şi reprezentanţii puterii. Am venit cu o banderolă albă ca să arătăm că nu suntem cu niciun partid. Suntem toţi voluntari, facem totul din resursele noastre”, ne-a precizat unul dintre tineri.

    unire_ep2unire_ep3

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90