New Profesional Consult 930 x 122

draghici

Impozitul minim forfetar – pus la zid

Comisia de Buget-Finanţe a discutat, în şedinţa de ieri, eliminarea impozitului minim forfetar aplicat agenţilor economici, cu începere de la 1 octombrie. Potrivit deputatului PSD, Mircea Drăghici, membru al Comisiei de Buget-Finanţe, impozitul minim forfetar, introdus de PD-L, a avut efecte devastatoare în economie: falimentarea a peste 100000 de firme şi reale dificultăţi economice la peste 300.000 de societăţi comerciale. Parlamentarul social-democrat a adăugat: „Cred că eliminând această măsură se ia în fapt o decizie cu adevărat anticriză! Statul nu mai trebuie să lenevească în ceea ce priveşte colectarea veniturilor la bugetul de stat, iar funcţionarii ANAF trebuie să acţioneze mai cu vână pe segmentul diminuării evaziunii fiscale şi nu pe jupuirea agenţilor economici corecţi în relaţia cu statul!”
Propunerea privind scoaterea impozitului forfetar va intra pe agenda plenului Parlamentului în luna septembrie. Pentru eliminare au votat deputaţii PSD şi PNL, iar la polul opus s-au aflat pedeliştii şi maghiarii.
Mircea Drăghici a explicat că s-a votat drept măsură compesatorie introducerea impozitului de 3% pe venituri pentru microintreprinderi.{loadposition inside}

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90