Donaris 930 x 122

Inca o zi fara intelegere: Basescu vrea musai de la PDL

mm Bucuresti. 14 octombrie 2009.
A doua runda de negocieri intre partide si presedinte s-a finalizat fara nicio intelegere. Presedintele Traian Basescu, nu vrea sa ramana singur in fata crizei economice si sociale, si a transmis liderilor politici, la negocierile de ieri, ca partidele trebuie sa isi asume guvernare. Fie un guvern politic, cu premier politic, fie un guvern cu premier independent, dar cu cabinet politic, de uniune nationala. Acestea au fost variantele lui Basescu. “Nu cred in valabilitatea unui guvern de tehnocrati, iar partidele trebuie sa isi asume responsabilitatea guvernarii Romaniei pe timp de criza. Niciun tehnocrat de amploare nu ar accepta sa formeze un guvern care sa functioneze doar o luna si jumatate si apoi sa plece. As puta lua in calcul o posibila varianta cu premier independent si guvern politic. Partidele trebuie sa isi asume problema guvernarii, si sa nu se mai implice in campania electorala. Sa lase candidatii sa fie in campanie electorala. O varianta acceptabila este una cu un guvern de uniune nationala, pentru ca partidele sa nu se mai acuze reciproc de incercari de fraudare a alegerilor”, le-a transmis presedintele liderilor partidelor politice.
Intre Johannis si Croitoru
P.S.D., P.N.L., U.D.M.R. si minoritatile l-au sustinut pe primarul Sibiului, Klaus Johannis. De etnie germana, primar al municipiului Sibiu din anul 2000 pana in prezent, Klaus Johannis este presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (F.D.G.R.) si senator de onoare al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. Majoritatea din Parlament sustine ca este gata sa isi asume politic sustinerea lui Johhanis, pentru a-i garanta independenta, insa, in privinta guvernului de uniune nationala, subiectul a fost lasat…mai moale. P.D.-L. l-a propus ca premier pe Lucrian Croitoru, fost consilier principal al Ministrului Finantelor, dupa aceea fiind numit consilier principal al Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, pozitie ocupata pana in 2003. In prezent, este consilier pe probleme de politica monetara al Guvernatorului B.N.R. Acestea au fost cele mai vehiculate nume ca propuneri pentru functia de premier, insa lista este una largita. Printre variante de rezerva se numara si fostul deputat P.S.D. de Arges, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la F.M.I.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3