New Profesional Consult 930 x 122

prezidentiale

Incidente la vot in Arges

Pitesti. 22 noiembrie 2009.
Ministerul Administratiei si Internelor informeaza, pana la ora 13.00, au fost sesizate 244 de incidente electorale, la nivel national, din care noua sunt infractiuni, fiind aplicate, totodata, zece amenzi in valoare totala de 17.860 de lei. Dintre aceste incidente electorale, 14 au fost raportate doar la nivelul judetului Arges, politistii analizand fiecare caz in parte. dintre acestea se remarca doua, unul in comuna Barla unde un batran de 79 de ani a introdus doua buletine de vot, iar altul in Capitala unde 40 de argeseni dau declaraţii la Bucuresti dupa ce cele trei microbuze cu care mergeau la vot au fost oprite de poliţistii bucursteni.
In comuna Barla, un batran in varsta de 79 de ani a introdus doua buletine de vot in aceeasi urna, la secţia de votare numarul 236. Batranul care risca dosar penal spune ca este o eroare si ca nu a incercat sa fraudeze alegerile. Omul se apara afirmand ca a primit din greseala doua buletine de vot si nu a stiut ca nu trebuie sa pun stampila pe amandoua. Poliţistii au inceput o ancheta si il verifica acum si pe locţiitorul secţiei de votare din localitate.

Un alt incident a avut loc la intrare in Bucuresti, unde 40 de persoane din trei microbuze au fost reţinute de poliţisti pentru verificari. Pasagerii susţin ca sunt angajaţii unei firme de paza si ca mergeau la lucru si ca intentionau sa-si exercite dreptul la vot la una din secţiile speciale de acolo.
Din cauza unei caderi de curent la sectia de votare speciala nr. 265 din comuna Budeasa Mare. Procesul de vot a fost interupt aproximativ o ora, deoarece camera de supraveghere si calculatorul din sectie nu au mai putut functiona. Procesul de vot a fost reluat dupa ce curentul electric a revenit.
In localitatea Bradu, un barbat a fost audiat de politisti deoarece se pare ca transporta persoane si oferea sume de bani pentru ca acestea sa voteze, fapta pentru care risca dosar penal. Conform politistilor omul, sofer pe un maxi-taxi, a fost lasat sa plece dupa ce s-a dovedit ca in masina se aflau persoane din colonia de la Coremi care aveau buletin de identidate emis pe comuna Bradu si care veneau aici sa voteze la sectiile de care apartineau.
Pe langa aceste incidente Biroul Electoral Judeţean Arges a primit mai multe sesizari din partea presedinţilor de secţii de votare conform carora camerele de supraveghere nu ar funcţiona sau ca s-au pierdut stampile, dar care mai apoi au fost restituite de alegatorii care plecasera cu ele.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90