Donaris 930 x 122

geoana-rau

INSOMAR: GEOANA presedinte!

Potrivit unui exit-poll INSOMAR, candidatul PSD Mircea Geoana a castigat alegerile prezidentiale cu 51, 6% fata de 48,4% cat a obtinut candidatul PD-L Traian Basescu. Paradoxal, scorul reprezinta, deopotriva, o victorie a celui care a promis unitate in locul dezbinarii, dar si o mare infrangere pentru cel care si-a concentrat intreaga campanie pe „alianta cu poporul” si pe lupta cu „sistemul ticalosit”. Rezultatul exit-poll-ului nu a luat in calcul voturile diasporei. In afara granitelor au votat peste 100.000 de romani, iar la primul tur de scrutin Traian Basescu a fost votat in proportie de 70%. Rezultatul oficial al scrutinului va fi prezentat de Biroul Electoral Central la inceputul saptamanii, pasul urmator fiind validarea acestuia de Curtea Constitutionala.
Mandatul actualului presedinte expira la data de 21 decembrie, moment in care, in baza deciziei CCR, Mircea Geoana va prelua stafeta. El se va prezenta in fata Camerelor reunite ale Parlamentului pentru a depune juramantul de credinta fata de tara.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90