Kaia 930 x 120

iani_popa

Ion Popa: Judecatorii CCR trebuiau sa se gandeasca doar la educatia romanilor

Liderul PNL Arges a comentat in legatura cu mult asteptata decizie a Curtii Constitutionale privind asumarea raspunderii guvernului in ceea ce priveste Legea educatiei. ”Sistemul de invatamant romanesc nu se poate raporta la o scurta perioada de timp, pentru ca in acest domeniu avem nevoie de predictibilitate.

Lasand la o parte textul efectiv al actului normativ, o lege care nu este dezbatuta de societatea civila, care nu trece prin procesul legislativ normal si nu pentru ca ar fi o urgenta, ci doar pentru ca asa vor ei, poate fi si chiar este, in acest caz, o lege cu mari lacune… Ori, data fiind formula de adoptare extrem de controversata si lipsa unui minim consens politic, Legea educatiei este sortita unei noi modificari la prima schimbare de putere”.

Liberalul a mai aratat ca nu se astepta la o asemenea decizie, date fiind cele trei sesizari depuse la Curtea Constitutionala, sesizari care privesc atat forma cat si fondul acestei legi, precum si faptul ca, la prima decizie a Curtii Constitutionale, judecatorii au decis ca adoptarea acestei legi prin asumarea raspunderii Guvernului este neconstitutionala: “Daca se respecta logica, legile, Constitutia, daca exista consecventa in deciziile CCR asa cum este normal intr-un stat de drept, Decizia Curtii Constitutionale nu putea fi aceasta, chiar daca componenta acestui organism a fost intre timp schimbata.

Ion Popa, presedintele PNL Arges, a mai aratat ca viitorul coalitiei de la guvernare si implicit viitorul Romaniei puteau fi influentate de decizia Curtii Constitutionale de astazi. ”Ceea ce s-a intamplat astazi putea sa conduca la modificarea arcului guvernamental si la pierderea majoritatii pe care acest guvern o are in Parlament, insa cel mai important aspect ramane interesul invatamantului romanesc. Doar acesta trebuia sa conteze astazi in fata judecatorilor de la Curtea Constitutionala.”

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA