New Profesional Consult 930 x 122

2012_parlamentare21_ep

La un secol de viata, la vot

Alexandru Zamfirescu a fost cel puţin în Piteşti, cel mai vârstnic alegător. La un secol de viaţă, a ţinut morţiş, în ciuda vremii, Zamfirescu Alexandru să îşi exercite dreptul la vot. Şi nu a venit singur, ci însoţit de generaţiile ce îi urmează.

Mai exact, 4 generaţii au venit să voteze în Trivale. Alexandru Zamfirescu a venit în fruntea grupului compus din fiică şi nepoată, în jurul prânzului să voteze. Este veteran de război şi fost deţinut politic, timp de 13 ani. Comuniştii l-au primblat prin toate închisorile torturii, după ce l-au acuzat că a favorizat grupul de rezistenţă Arsenescu, pe vremea când lucra la Curtea de Argeş. După ce ce şi-a exprimat votul a primit aplauzele membrilor comisiei şi ale celorlalţi alegători prezenţi la secţia de votare. Trecut de suta de ani, Alexandru Zamfirescu, a intrat în secţia de votare cu fiica de braţ şi nepoata lîngă el. Deşi a venit şi la locale, a fost nevoit să voteze pe liste suplimentare, pentru că nu s-a mai regăsit pe listă.

 

De altfel, dl. Zamfirescu a precizat că niciodată nu a lipsit de la vreun scrutin, cu excepţia „celor 13 ani de puşcărie politică”. „Cine nu votează înseamnă că nu e bun român. Este obligatoriu să vii la vot, indiferent ce opţiune ai. Eu votez de zeci de ani, cu excepţia celor 13 cînd am fost deţinut politic. Acum am venit al vot trei generaţii, eu, fiica şi nepoata, mai avem o generaţie acasă – strănepoţii mei, dar ei vor veni mai încolo. Cel mai mic membru al familiei are abia 4 ani, el nu are drept de vot, dar poate voi veni şi cu el într-o zi. Am votat Constituţia, am prins Războiul, dar s-au schimbat foarte multe de atunci. Vă spuneam că am fost 13 ani deţinut politic şi am fot pe la puşcărie de la Piteşti, Aiud, Poarta Albă”, a precizat bătrânul. „Nu mi-a fost greu să vin, sunt sănătos, nu ştiu să vă spun de cîte ori am mai votat. Eu de la 21 de ani tot votez. Atunci, pe vremea mea, de la 21 de ani aveai drept de vot. Sînt sănătos, n-am nici o zi de spitalizare în toată viaţa mea, nu iau pastile şi voi mai veni la vot… cît voi mai putea,” a completat Alexandru Zamfirescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3