Donaris 930 x 122

scoala_elevi

Legea Educatiei ingroapa liceul

Vicepresedintele C.J. Arges, Florin Tecau, considera ca proiectul legii educatiei are grave lacune, pornind de la introducerea obligativitatii celor noua clase, pana la faptul ca nu a fost solicititata si opinia oamenilor de afaceri in privinta necesitatii pregatirii elevilor sau ca nu va fi prea clar modul in care conducerea unitatilor scolare va fi asigurat.

“Proiectul legii Invatamantului nu ne multumeste. Din interiorul sistemului, legea este fara cap si fara coada. Invatamantul exista datorita profesorului si elevilor. Daca nu ii tratam egal, si facem o lege de dragul de a face propaganda, nu reusim nimic. Cele noua  clase obligatorii ingroapa invatamantul si elevii din mediul rural. Legea ucide si liceele si invatamantul profesional. Ma intreb ce vom face cu grupa de la invatamantul prescolar care devine obligatorie cand noi avem sute de mii de locuri in gradinite si
crese lipsa. In aceasta linie, liceul va deveni cat de curand invatamant cu plata si nu stiu cati de la tara vor mai face liceul. Ministerul nu a stat la masa sa discute cu toti factorii implicati in aceasta problema nationala. Nu am auzit pe nimeni sa implice in discutie nici agentii economici. Noi pregatim forta de munca pentru ei, de fapt. Nu stiu cat s-a stat de vorba cu studentii, cu reprezentantii judetului si primariilor. Vom avea elevi pregatiti pentru ceea ce economia nu are nevoie si doua directii de conducere- cea a Inspectoratului Scolar si administratia locala. Nu stiu pentru ce.  Nu exista nici coordonare, nici eficienta”, a afirmat Florin Tecau.
{loadposition inside}

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90