EcoMoto 930×122

basescu__mitingpitestiu303

Legea Pensiilor, retrimisa in parlament de Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a hotărât să nu promulge Legea pensiilor şi să o retrimită în Parlament.

Şeful statului şi-a motivat decizia prin faptul că prevederea referitoare la egalizarea vârstei de pensionare între bărbaţi şi femei nu este una corectă din punctul de vedere al realităţii socio-economice în care se află România.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că, din punct de vedere legal, nu are nicio observaţie asupra Legii, întrucât aceasta a fost declarată constituţională, iar preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au semnat-o. Cu toate acestea, nu este de acord cu una dintre prevederile acestui act normativ, care se referă la vârsta de pensionare.
Şeful statului a adăugat că vârsta de pensionare în cazul femeilor ar trebui să fie de 63 de ani, şi nu de 65, cum prevedea această lege.
Liderii Opoziţiei au anunţat în repetate rânduri că, dacă şeful statului va promulga această Lege, vor demara procedurile de suspendare a acestuia din funcţie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90