NOR CURIER 930X122

draghici

Legi mai aspre pentru infractori

După execuţia mafiotă între liderii clanurilor interlope de la Piatra Neamţ, dar şi după reacţiile minsitrului secretar de stat Dan Fătuloiu, fost şef al Poliţiei Argeş, deputatul Mircea Drăghici a cerut în Parlament înăsprirea pedepselor pentru infractori, pentru a mai limita actele de violenţă. „Probabil că nu există zi în care să nu se producă un act grav de violenţă în România! Ceea ce apare în presă este de fapt doar vârful aisbergului.

Multe dintre actele de violenţă rămân necunoscute, nesancţionate, nerezolvate. Şcolile româneşti au devenit unele dintre cele mai periculoase locuri pentru copii, în care agresivitatea verbală, fizică şi emoţională sunt la cote alarmante.
Statisticile sunt mai mult decât alarmante! Cel mai recent studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii situează şcolile din ţara noastră pe locul doi în lume, într-un clasament ce cuprinde 37 de ţări, în ceea ce priveşte percepţia violenţei. 70% dintre elevii români spun că le e teamă de comportamentul agresiv al colegilor, procent întrecut doar de cel înregistrat în cazul Ungariei, unde 75% dintre elevi au o asemenea percepţie.
Una dintre principalele sarcini ale Poliţiei Române este să aibă grijă de viaţa cetăţeanului onest, liniştit şi plătitor de taxe. Prevenţia, descurajarea şi, mai ales, capacitatea de autosesizare ar trebuie să devină o prioritate, iar subiectul violenţei trebuie să ne privească pe toţi! Cu toţii avem copii, cu toţii putem ajunge din întâmplare în bătaia glonţului când stăm la o cafenea sau cu toţii putem cădea pradă legii pumnului! Autorităţile trebuie să-şi facă datoria.
Însuşi secretarul de stat, Dan Valentin Fătuloiu a declarat recent după execuţia mafiotă de la Piatra-Neamţ că oamenii plătesc statului pentru siguranţa lor, dar nu o primesc! Înăsprirea pedepselor poate fi o soluţie, dar pentru a fi viabilă este nevoie ca toate autotităţile să aibă acceaşi atitudine: justiţia, poliţia, legislativul, dar mai ales, guvernul, care a redus salariile tocmai celor care trebuie să ne asigure ordinea şi liniştea!”, a afirmat deputatul de Argeş.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90