Kaia 930 x 120

iani_popa

Liberalii arata adevaratele reduceri salariale

Ion Popa, presedintele PNL Arges, a anuntat ieri rezultatele unei analize pe care formatiunea politica pe care o conduce a inceput-o de mai bine de o luna. Este vorba de strangerea unor date referitoare la reducerile salariale efectuate in institutiile publice prin decizii succesive ale Guvernului.

 

Prin legea liberului acces la informatii de interes public, liberalii au obtinut date de la toate institutiile din judet, concluziile fiind dramatice. In unele cazuri, reducerile salariale au fost de pana la 70%!

„Reducerile salariale ale bugetarilor au fost dramatice. La Primaria Pitesti, de exemplu, venitul mediu a scazut de la 1.833 de lei in ianuarie 2010 la 809 lei in luna septembrie! La Protectia Copilului, scaderea a fost de la 2.229 de lei la 1.294 de lei. Media salariala a scazut la toate institutiile, iar la Finanse a fost foarte mare decalajul: de la 3.383 de lei la 1.367 de lei!

Nu mai vorbim de faptul ca salariile minime in institutiile publice sunt foarte mici si foarte multe. Carmaciul iubit numit Basescu ne spune minciuni cand afirma ca veniturile bugetarilor s-au redus doar cu 25%!

PNL a venit cu un set de masuri menite sa ajute la revenirea economica a sarii, dar actuala putere nu a acceptat nicio propunere. In schimb, masurile luate de actualii guvernansi au afectat direct nivelul de trai al populatiei, mediul privat si stabilitatea economica”, a declarat Ion Popa.

555×222  MAIA
570×90 MAIA