Donaris 930 x 122

pnl_135ani07

Liberalii au implinit 135 de ani de la infiintare

La Vila Florica, liderii liberali s-au reunit pentru a comemora 135 de ani de la naşterea P.N.L. Din conacul Brătienilor, seniorii Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu Quintus şi Dinu Zamfirescu, alături de Crin Antonescu, Mircea Diaconu, Varujan Vosganian, Radu Stroe şi Andrei Gerea şi Ion Popa, au vorbit despre trecut, prezent şi viitor, totul în viziunea de dreapta.

La seminar au participat şi liderul P.S.D. Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi prefectul Gheorghe Davidescu, care a şi lăsat un mesaj în Cartea de Onoare a liberalilor.
pnl_135ani05
Ulterior, liberalii s-au îndreptat la capela Brătienilor, acolo unde au depus flori, şi au participat la o slujba preoţilor conduşi de vicarul Nicolae Brânzea. De departe, cei mai emoţionaţi au fost seniorii partidului, iar Dinu Zamfirescu i-a povestit târnărului preşedinte istoria nobililor înmormântaţi la Florica. De la Vilă, liberalii au venit în centrul Piteştiului, acolo unde, în Piaţa Milea, 135 de tineri liberali, îmbrăcaţi în tricouri galbene, şi numerotaţi, indicând fiecare an din istoria P.N.L., au înfăptuit un lanţ uman. De acolo, întregul alai s-a deplasat spre Primărie, iar, pe drum, în dreptul Bibliotecii Judeţene, au dat peste un grup de căluşari, care le-au dansat pentru a alunga răul din preajma liderului partidului. Căluşarii au fost şi recompensaţi, aşa cum cere obiceiul, de primarul Călin Andrei.

pnl_135ani13

Antonescu: „Nu donez indemnizaţia, că mi-o fură Guvernul”
Întrebat de un tânăr profesor de istorie despre propunerea ca parlamentarii să îşi doneze indemnizaţiile, Antonescu a răspuns că exclude gestul pe care l-a catalogat populist. Se pot face reduceri la parlament, dar în acelaşi timp cu Guvernul care risipeşte de sute de ori mai mulţi bani, cu zecile de agenţii şi peste 100 de secretari de stat. Eu sunt de acord din această indemnizaţie să ajut – şi uneori o mai fac, nu trebuie să fac conferinţă de presă – un om necăjit, dar îi dau banii în mână. Ce să fac, să-i dau banii acestui Guvern? Nu dau, că mi-i fură! Cum o să mai dau eu pe deasupra bani acestui Guvern? Mi-i fură! Nu putem accepta să fim jigniţi toţi cetăţenii români de conducători care să vină să ne spună că ne taie din pensii şi salarii, că n-au alte soluţii, dar că-şi fac pomană de noi şi ne dau un salariu de-al lor. Păi dacă vor să facă pomană şi acceptăm ideea de pomană, eu le propun altceva, de vreme ce-şi dau tot salariul înseamnă că au alte câştiguri. Să dea acele câştiguri şi să păstreze salariul”, a adăugat Antonescu.

pnl_135ani10

Vicepreşedintele P.N.L. Varujan Vosganian a replicat şi el acid: „Vom da sentimentul că parlamentarul huzureşte. Eu cred că un demnitar, dacă îşi face datoria, oricât de mulţi bani i-ai da, e prea puţin. Dacă nu-şi face datoria, oricât de puţini bani i-ai da, e prea mult. Nu poţi judeca prestaţia unui parlamentar după cei 900 de euro pe care îi primeşte pe lună care s-ar putea să fie cât salariul unei secretare de bancă private. Cine munceşte pentru banii pe care îi capătă, cinste lui, şi poate să muncească şi un parlamentar, şi un ministru, şi un strungar la fel”, a afirmat el. {loadposition inside}

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90