NOR CURIER 930X122

autobuze

Liberalii vor subventie mai mica pentru CNCD- Girexim

Consilierul local PNL Radu Perianu nu îşi face mari speranţe că, după ce asociaţia CNCD- Girexim îşi va amortiza investiţia în achiziţia de autobuze, preţul biletelor pentru transportul public în comun în Piteşti va fi micşorat.

„Nu cred că biletele la Publitrans se vor micşora după ce Asociaţia CNCD- Girexim va amortiza investiţia cu autobuzele. Nu cred că ceva se va micşora la preţ în România, chiar dacă TVA ar fi mai mic”, a afirmat Perianu. In schimb, liberalii consideră că subvenţia acordată de municipalitate pentru operatorul de transport public în comun este mult prea ridicată în condiţiile în care preţul la bilete a rămas unul din cele mai ridicate din ţară. „Am mers doar de două ori cu autobuzul şi am nimerit numai MAZ, din cele aduse de Asociaţie, nu am prins. Până la urmă, încasările din vânzare de bilete este mai mare decât ce încasa Publitrans înainte de asociere. Cu toate acestea, considerăm că subvenţia, care depăşeşte 12 milioane lei pe an, de la Consiliul Local către Asociaţie, este foarte mare. Când am încheiat contractul, noi am considerat că printr-o eficientizare a managementului vom ajunge fie la scăderea preţului la bilete, fie la micşorarea subvenţiei. Studiem modalităţi de reducere a subvenţiei. Trebuia să scadă, nu să crească această subvenţie, în condiţiile în care noile autobuze consumă mai puţin decât cele care erau înainte, costurile cu reparaţii şi întreţinere sunt mai mici, au fost disponibilizaţi angajaţi”, a completat acesta.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90