Donaris 930 x 122

lup-1

Lupu-si schimba parul…

…Dar naravul, ba! Asa spune o vorba veche din batrani si, se stie, batranii le cam nimeresc cand vine vorba de ziceri de duh. Teoria se aplica in mai toate domeniile, dar nu o sa trecem astazi in revista decat aspectul politic al acestei zicale. Da, exista un astfel de aspect…

Pe scena politica romaneasca asistam permanent la framantari pe care doar o democratie tanara si neconsolidata le pot oferi. Partide care nu au nici in clin, nici in maneca una cu alta din punct de vedere ideologic formeaza o alianta, mai precis o uniune, menita sa ajunga la putere. Desigur, obiectivul principal al oricarei formatiuni politice este acela de a accede la varf, de a guverna, dar in acest caz mi-e teama ca PSD, PNL si PC nu cauta decat o cale comuna de a reveni la butoane, urmand sa vada ei apoi daca se inteleg sau nu, daca functiile sunt de ajuns sau nu.

Pe de alta parte, PDL incearca sa se rebranduiasca. Se pune la cale, asadar, Miscarea Populara care sa fie alternativa…verde la USL. Se arunca la cos portocaliul, se renunta la branduri vechi, poate si la unele figuri. Credeti ca exista vreun scop nobil in asta? Nici pomeneala. Singura motivatie este aceea de a pacali lumea, de a-i face pe unii sa creada ca cei ce au guvernat in vreme de criza profunda – nu spunem, observati, nici ca au guvernat bine sau rau – nu mai sunt. Acum au aparut alte personaje, populare in toate cele, care vor face sa curga laptele si mierea, care vor obloji ranile bugetarilor cu salarii mutilate de Boc, care vor pansa orgoliul pensionarilor carora Basescu si ai lui, adica aia rai de la PDL, au vrut sa le taie din pensii.

In ambele cazuri, vorbim de lupi care isi schimba parul, blana, dar naravurile raman aceleasi. Mitocania, promovarea oportunistilor si a activistilor, lasarea la fund a valorilor autotentice, minciuna si lacomia – nici unii, nici altii nu vor renunta la aceste vechi si atat de romanesti metehne ale clasei politice romanesti. Evident, nu toti politicienii sunt la fel. Sunt convins ca exista si oameni animati de idealuri, de ideologii, de credinte profunde in valori, de respectul pentru cetatean si democratie, dar nu stiu daca ei sunt chiar in prima linie sau sunt lasati sa se exprime ca atare.

Lupu-si schimba parul, dar naravul, ba. Este o realitate pe care niciun USL si nicio Miscare, oricat de Populara, verde sau albastra ar fi ea, nu are cum sa fie contrazisa. Din pacate, sunt si multi cei care ori nu vad, ori prefera sa ignore faptul ca lupul e, de fapt, acelasi de vreo 20 de ani incoace…

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90