930×122 CAPRA 5

defrisare

Ministerul joaca pentru baietii destepti in cazul Padurii Trivale

Joi prefectul Gheorghe Davidescu va avea o nouă întâlnire cu membrii comisiei Ministerului Mediului şi Pădurilor pentru a discuta situaţia pădurii Trivale.

Prefectul crede însă că demersurile de transformare a pădurii în arie protejată au slabe şanse de concretizare, din moment ce el bănuieşte că de fapt tergiverasarea întregului proces are ca scop sprijinirea intereselor celor care au obţinut titluri de proprietate considerate de Prefectură a fi ilegale.

Drept exemplu, Davidescu a dat ultima solicitare a comisiei de specialitate: aceea ca inclusiv cei acuzaţi că ar fi fost puşi ilegal în posesie să fie de acord, în scris, cu transformarea pădurii în rezervaţie naturală.

„Toţi vor să se sustragă de la răspundere. Acum au mai găsit ceva. Să cerem acceptul proprietarilor cu care suntem în litigiu pentru a deveni arie protejată. Din cei nouă proprietari cu care suntem în proces, care au în total 142 de hectare, care ar fi de acord să îmi dea mie un aviz prin care pădurea să devină arie protejată? Păi demersul tocmai în asta constă, să îi oprim pe ei să mai taie pădurea!”, a precizat Gheorghe Davidescu.

Prefectul a spus că va reveni la vechiul plan, de excludere a celor 142 de hectare din totalul suprafeţei care o are Pădurea Parc Trivale – 430 de hectare- pentru a deveni arie protejată.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3