EcoMoto 930×122

botis

Ministrul Botis, la Pitesti

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, a avut o întrevedere cu preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, directorul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială Adrian Macovei şi reprezentanţi ai Sanitas, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială. Vizita ministrului a fost determinată şi de solicitarea SANITAS, o mare parte din temele abordate având în vedere chiar situaţia financiară a personalului. Discuţiile au vizat mai multe teme, precum standardele de cost, cele de calitate şi standardele sociale, finanţarea sistemului de asistenţă socială şi legea unică a salarizării.

Ca urmare a dezbaterilor, joi, o delegaţie de la Direcţia de Asistenţă Socială Argeş va fi prezentă la Bucureşti, la sediul ministerului, acolo unde vor fi purtate noi discuţii, mai ales pe tema legii unice a salarizării. În privinţa finanţării, ministrul s-a eschivat, afirmând că aceste amănunte ţin de ministrul Economiei. Totuşi, nu au putut fi evitate solicitările angajaţilor care au pierdut un procent semnificativ din venit generat de anumite sporuri. „În prezent se lucrează la elaborarea unor noi standarde de cost pentru îmbunătăţirea celor deja stabilite. Am discutat despre posibilitatea acordării în continuare a sporului de 50% pentru personalul care lucrează în centrele speciale. Am înţeles că regulamentul este în lucru la ministru şi că va fi acordat un spor pentru condiţii deosebite de muncă pentru personalul care lucrează în centrele de recuperare şi reabilitare, pentru persoanele cu handicap. Aşteptăm să vedem dacă şi solicitările personalului care lucrează cu copii, vor putea fi onorate. Ei doresc majorarea sporului de 15%, care se acordă în prezent”, a afirmat Adrian Macovei.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90