930×122 CAPRA 5

    draghici

    Mircea Draghici condamna intentia lui Prigoana de a cenzura presa scrisa si internetul

    Deputatul PSD de Arges Mircea Draghici sare in apararea presei scrise si internetului, dupa ce deputatul PDL Silviu Prigoana a initiat un proiect legislativ prin care se incearca cenzurarea acestor mijloace, sub pretextul ca ar fi de fapt „reglementate” de CNA. În secolul informaţiei, considera Mircea Draghici, Prigoană condamnă românii la beznă.

    „Iniţiativa legislativă prin care Silviu Prigoană doreşte ca presa scrisă şi cea on-line să fie autorizate şi reglementate de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) reprezintă mai mult decât o formulă de cenzură grosolană, mai ceva ca în epoca regimului comunist!
    Documentul semnat şi de alţi 11 parlamentari ai puterii este surprinzător, cu atât mai mult, cu cât, mulţi dintre ei sunt obişnuiţi ai apariţiilor media, iar Prigoană însuşi a fost unul dintre cele mai vocale personaje cu plici sau fără, din presa contemporană! Ori traiul alături de o jurnalistă nu-i prieşte domnului deputat, ori portocalii vor să pună lacăt la gură întregii ţări, mai ales că spaţiul virtual este printre puţinele în care oamenii îşi mai pot spun părerea deschis şi vehement!
    Oricum, ce omite Prigoană este faptul că principala valoare la care ţin jurnaliştii este libertatea presei, care presupune recunoaşterea dreptului jurnalistului de a căuta informaţii şi de a exprima opinii, fără a fi îngrădit de vreo autoritate politică, administrativă, economică, juridică.
    Articolul 30 din Constituţia României, legea fundamentală a ţării, garantează „libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public”. Presa este, pe drept cuvânt a patra putere în stat, o putere ce nu poate fi, dar nici nu trebuie îngrădită deoarece asta ar însemna privarea de libertate a gândirii pentru un popor întreg!
    Propunerea lui Silviu Prigoană încalcă astfel Constituţia şi condamnă românii la sclavie, într-un secol în care informaţia este totul!
    Presa are în primul rând un rol de formator de opinie, iar pentru a-şi îndeplini rolul este foarte important să fie liberă!
    Anul acesta, România se situează pe locul 88 în clasamentul global al presei libere, publicat de „Freedom House” şi împărţim această poziţie cu Bolivia, Brazil şi El Salvador. Mai mult, mass-media din ţara noastră sunt considerate parţial libere, ceea ce ne situează în urma tuturor celorlalte state membre UE.
    De remarcat că interesul pedeliştilor pentru a controla presa datează încă din timpul campaniei electorale din 2004, când Alianţa DA a promis reformarea radioului şi a televiziunii publice. Până în prezent, această „reformare” s-a materializat în apariţiile preşedintelui Băsescu la postul public, ori de câte a anunţat vreo nenorocire pentru ţară!
    După ce în iunie, preşedintele Traian Băsescu a introdus presa la capitolul „Riscuri, ameninţări, vulnerabilităţi” la adresa securităţii naţionale în Strategia Naţională de Apărare a Ţării, iată că în această toamnă, începe o nouă vânătoare de vrăjitoare, prin care PD-L încearcă să subjuge mass-media, determinantă pentru carierele oamenilor politici!”, a precizat Mircea Draghici

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3