NOR CURIER 930X122

draghici

Mircea Drăghici salută debirocratizarea în accesarea banilor europeni

Simplificarea procedurii de achiziție în cazul beneficiarilor privați de bani europeni este aplaudată de Mircea Drăghici, deputat PSD de Argeș.

Într-o declarație politică făcută în Parlament, social-democratul salută măsura luată de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„În luna iunie prezentam ce efecte pozitive ar putea avea pentru beneficiarii de fonduri europene din mediul privat simplificarea procedurii de achiziţie. Săptămâna trecută, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, şi-a respectat promisiunea şi a semnat un ordin care îşi propune să rezolve această problematică, deoarece aspectele birocratice greoaie reprezintă principala barieră în calea accesării resurselor europene. Prin această măsură, beneficiarii de fonduri europene din sectorul privat vor avea la dispoziţie o procedură simplificată în cazul achiziţiilor de bunuri, servicii şi lucrări. Ordinul este o necesitate obiectivă. Documentul face referire la achiziţiile de bunuri de peste 30.000 de euro, de servicii cu o valoare cuprinsă între 30.000 şi 200.000 de euro și de achiziții de lucrări cu o valoare cuprinsă între 100.000 şi 5 milioane de euro. Una dintre noutăţile introduse prin acest act normativ este aceea că beneficiarii vor publica anunţurile de achiziţii într-o secţiune a paginii web a Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro, fără a suporta niciun cost. După ce vor analiza toate ofertele primite, beneficiarii vor alege opţiunea pe care o consideră cea mai bună şi îşi vor justifica alegerea. (…) O altă veste bună pentru beneficiari este eliminarea obligativităţii reluării procedurii de achiziţie dacă nu sunt primite cel puţin trei oferte conforme”, a declarat Mircea Drăghici în Parlament.

Deputatul PSD i-a mulțumit lui Eugen Teodorovici și pentru că, în calitatea lui de senator, a pus umărul la conturarea propunerii legislative pentru dezvoltarea cu bani europeni a comunităților sărace.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90