NOR CURIER 930X122

piata_3

Mircea Geoana, alungat de la Timisoara! Proteste in toata tara impotriva pangaririi simbolurilor revolutiei

Situatie tensionata, marti, la Timisoara, unde Mircea Geoana a avut programat un mitig electoral alaturi de Crin Antonescu si Gheorge Ciuhandu, primarul orasului. Circa trei mii de persoane, potrivit martorilor oculari, au venit in Piata Operei, simbol al Revolutiei din 1989, si i-au huiduit copios pe Mircea Geoana si pe cei din PSD. Astfel, candidatul PSD nu a mai iesit in piata, preferand sa-si sustina discursul in sala, desi contestatarii sai i-au cerut sa aiba curaj sa iasa in fata multimii. S-a renuntat la discursurile din balconul Operei, inlocuite cu o vizionare pe un ecran, pe care protestatarii „l-au atacat” cu oua. in final, Mircea Geoana a parasit cladirea pe usa din dos, imbarcandu-se intr-un autocar cu directia aeroport.
Timisorenii au iesit din nou in strada. Timisorenii au fost provocati si au aparat memoria copiilor si parintilor care au fost ucisi de comunisti. Timisorenii au iesit in strada si au fost batuti si intampinati cu gaze. Timisoara a fost adusa din nou in ziua de 17 decembrie 1989.
Modelul „Timisoara” s-a raspandit rapid. Mitinguri anti-PSD au avut loc in Brasov, Cluj, Constanta, Targoviste si Bucuresti. Locul de intalnire din Capitala a fost Piata Universitatii, unde a venit si Cristian Paturca pentru a canta „Imnul Golanilor”.
Presedintele Traian Basescu, primul Presedinte al Romaniei care a condamnat comunismul, deplange insulta adusa memoriei Revolutiei si este alaturi de timisoreni in aceste clipe de rusine si umilinta. Gloria Timsoarei nu se va stinge niciodata!
Societatea Timisoara catre Ciuhandu: Suntem consternati ca ati folosit simbolurile Revolutiei in campanie
Paisprezece organizatii non-guvernamentale, in frunte cu Societatea Timisoara, au adresat, marti, o scrisoare deschisa primarului Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, in care se declara consternati de faptul ca s-a folosit Piata Operei si Proclamatia de la Timisoara intr-un conflict politic.
„Cred ca pe timisoreni i-a deranjat cel mai mult faptul ca a fost folosita Opera, care este un simbol al Revolutiei Romane si faptul ca au fost fluturate in fata Operei drapele rosii. Lucrurile astea pentru timisorenii care au o sensibilitate marita dupa ce au trecut prin acele zile cumplite ale Revolutiei nu poate fi trecut sub tacere”, a spus Florian Mihalcea, Presedintele Societatii Timisoara.
Scrisoarea deschisa adresata primarului Gheorghe Ciuhandu precizeaza ca „suntem consternati de decizia pe care ati luat-o in numele nostru, intr-un conflict politic, folosind balconul, Piata Operei si Proclamatia de la Timisoara, simboluri care apartin istoriei orasului nostru. Optiunea dumneavoastra pentru acest act major, in absenta consultarii cetatenilor, este un gest de desconsiderare a celor care v-au ales”.
Scrisoarea este semnata de Societatea Timisoara, Confederatia intreprinzatorilor Particulari Timis, Academia de Advocacy, Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, Alianta Sindicatelor Timis-Blocul National Sindical Timis, Ariergarda, Memorialul Revolutiei, Fundatia Nationala a Revolutiei din Decembrie 89, Institutul Intercultural Timisoara, Centrul Euroregional pentru Democratie, Fundatia culturala Jazz Banat, Comitetul Civic pentru salvarea Patrimoniului Timisoarei, Grupul Civic pentru Reforma Universitara si Grupul de Initiativa in Promovarea Opiniei Publice. (P)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3